Δήμος Αν. Σάμου : Διευκρινήσεις σχετικά με το δελτίου τύπου της Δημ. Παράταξης « ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου: Ανοιχτά τα καταστήματα με click away

Με αφορμή το σημερινό δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο Σάμου, οφείλουμε πρώτιστα να ενημερώσουμε τους δημότες ότι ουδέποτε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου. Αντίθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου με ομόφωνη απόφαση εξέφρασε τη βούλησή του για τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ζήτησε να ψηφιστεί εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της δημιουργίας νέου Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο, θέμα το οποίο ήδη είχε συζητηθεί στις 3/8/2020 και είχε αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, την Επιτροπή Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Σάμου.  Ουδόλως όμως αναφέρει , αγνοεί και παραποιεί τα πραγματικά γεγονότα ο  επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ ότι δηλαδή οι εισηγήσεις που αφορούσαν τα θέματα της συνεδρίασης της 24/11/2021 απεστάλησαν στα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου στις 19/11 και το έγγραφο που μνημονεύει πρωτοκολλήθηκε στις 23/11/2021. Παρά ταύτα το θέμα συζητήθηκε μαζί με το 4ο θέμα που αφορούσε τις Μεταβολές Σχολικών μονάδων όμως άπαντες οι σύμβουλοι συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού συμβούλου της παράταξής του με δεδομένο ότι ήδη είχε ληφθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα αποφάσισαν ομόφωνα να συνεδριάσει η Δημοτική επιτροπή Παιδείας με τη παρουσία της προϊστάμενης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων , να διερευνήσουν το θέμα και να αποφανθούν αιτιολογημένα για το θέμα της δημιουργίας Γενικού Λυκείου.

Είναι αυτονόητη η βούληση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες με σύγχρονες προδιαγραφές και όχι σχολεία που στεγάζονται σε κοντέινερ.

Για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης εκμεταλλεύεται το ευαίσθητο θέμα των σχολείων , εκτοξεύει αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες  και δημιουργεί εντυπώσεις προκειμένου να αποκομίσει πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

Σε αυτή τη διαδικασία δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Γεώργιος Κολλάρος

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ