Δήλωση της ΛΑ.Σ Ανατολικής Σάμου για τις εξελίξεις στο Αιγαίο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Σε δήλωσή τους στο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Παχυμανώλης και Κώστας Τζίχας αναφέρθηκαν  στην τροπολογία του Κογκρέσου των ΗΠΑ για εγκατάσταση βάσεων σε νησιά του Αιγαίου και στους ανυπολόγιστους κινδύνους που εκτίθεται  ο λαός και  τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστή μια τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου που -μεταξύ άλλων- θέτει ζήτημα επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά και διεύρυνσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η τροπολογία αυτή συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη ανυπολόγιστων διαστάσεων, που στρέφεται τόσο κατά του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής όσο και κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες, ιστορικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Είναι υπόλογη γιατί προφανώς βρίσκεται σε προχωρημένες και εν κρυπτώ συζητήσεις με τις ΗΠΑ που φανερώθηκαν μέσω της ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στο πλαίσιο των συμφωνιών ΗΠΑ – Ελλάδας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει τελειωμό και καθιστά τη χώρα και τον ελληνικό λαό “στόχο αντιποίνων” με δεδομένη την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Είναι προφανές ότι οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι ανεξάρτητοι από το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και τις προωθούμενες διευθετήσεις για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με ΝΑΤΟική εποπτεία. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν λίγο καιρό χαρακτήρισε τα ελληνικά νησιά “ΝΑΤΟικό έδαφος”.

Εμείς φέρνουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την ενημέρωση του σώματος αλλά κυρίως για να επισημάνουμε κι’ απ’ αυτή τη θέση ότι η εξέλιξη αυτή πρέπει να σημάνει

συναγερμό στο λαό των νησιών μας και γενικότερα στον  ελληνικό λαό. Να δυναμώσει ο αγώνας για να καταργηθούν οι επικίνδυνες συμφωνίες ΗΠΑ – Ελλάδας, για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς τους».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Το δημοτικό συμβούλιο έκανε εν μέρει δεκτή  τη  πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για προσλήψεις διπλάσιου  προσωπικού καθαριότητας των σχολείων, πλήρους απασχόλησης και όχι με 3ωρα και 2ωρα όπως ορίζει το υπουργείο.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τελικά την πρόσληψη του αριθμού που υποδείχνει το υπουργείο με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και το επιπλέον ποσό που απαιτείται να επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτησή της χαρακτήρισε απαράδεκτη  την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας μόνο 108 ωρών τη μέρα και 23 καθαριστριών για όλα τα σχολεία του δήμου, υπογραμμίζοντας :  «Καλούμαστε να διαχειριστούμε τη μιζέρια και το καθεστώς υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων σε ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό τομέα όπως η καθαριότητα των σχολικών χώρων όπου ζουν για πολλές ώρες εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί. Είναι προφανές από την ίδια την εμπειρία ότι απαιτείται τουλάχιστον ο διπλάσιος αριθμός εργαζομένων με ωράριο πλήρους απασχόλησης για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες». Αφού αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Πάτρας που προχώρησε σε προκήρυξη προσλήψεων προσωπικού πλήρους απασχόλησης παρά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος από  την κυβέρνηση κατέληξε στα εξής:

«ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Προσλήψεις διπλάσιου αριθμού  σχολικών καθαριστών /καθαριστριών σε θέσεις εργασίας ΠΛΗΡΟΥΣ απασχόλησης, που να καλύπτουν πλήρως τις σχολικές ανάγκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των μισθολογικών και ασφαλιστικών δαπανών που θα προκύψουν.

Mονιμοποίηση τώρα όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Καμιά περικοπή στο Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό Επίδομα των καθαριστριών.

Αναδρομική ένταξη στα ΒΑΕ από το 2012, που άδικα και παράνομα είχε εξαιρεθεί ο κλάδος από τη λίστα».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ