Γιώργος Κυριαζής: «Κάνουμε προσπάθειες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη». Αναβαθμίζεται η γραμμή με το Kusadasi

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Γιώργος Κυριαζής: «Κάνουμε προσπάθειες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη». Αναβαθμίζεται η γραμμή με το Kusadasi

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής.

Το Επιμελητήριο με επιστολή του προς τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, επεσήμανε την σημαντικότητα της σύνδεσης της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι βοηθά τόσο στην τοπική οικονομία όσο και για προφανής εθνικούς λόγους. Τα δύο τελευταία έτη και κατά τη θερινή περίοδο επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας η λειτουργία της γραμμής με ταχύπλοο πλοίο το οποίο συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Λέσβο, αποκλείοντας τη Σάμο και τη Χίο.

«Είναι ένα πάγιο αίτημα η σύνδεση της Σάμου με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ήταν λοιπόν μία ευκαιρία να γίνει επιμήκυνση της γραμμής, να συμπεριλάβει και τη Χίο και τη Σάμο».

Ο κ. Κυριαζής τόνισε ότι αυτό το δρομολόγιο θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες όλων των νησιών. «Πιστεύουμε ότι θα το δει με θετικό μάτι το υπουργείο. Από μια πρώτη επαφή που είχα, μου είπαν ότι στο δρομολόγιο αυτό είναι δύσκολο να γίνει επέκταση, διότι δεν βγαίνει ο χρόνος και θα πρέπει να κάνει διανυκτέρευση στη Σάμο, γιατί την άλλη μέρα κάνει δρομολόγιο για Σποράδες».

Γίνονται οι απαραίτητες επαφές μήπως υπάρξει ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες, πρόσθεσε ο κ. Κυριαζής.

To Επιμελητήριο Σάμου βρίσκεται σε ετοιμασίες, για την παρουσίασή τους στην Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, με τις ανάλογες επαφές με φορείς από την Σμύρνη και το Κουσάντασι. Μάλιστα, η γραμμή προς Κουσάντασι αναβαθμίζεται με δύο ταχύπλοα Ελληνικών και Τουρκικών συμφερόντων.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ