«Για το Δήμο που Αξίζουμε»: Θεματική Ενότητα – Πανεπιστήμιο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Απάντηση του Συνδυασμού «Για το Δήμο που Αξίζουμε» στη δωρεάν παραχώρηση τμήματος του ΚΑΠΗ σε υπό σύσταση φορέα

Η εγκατάσταση τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πόλη του Καρλοβάσου, υπήρξε το εξυγιαντικό γεγονός στην τοπική κοινωνία και ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο μας.

Επιδιώκουμε το Καρλόβασι να γίνει μια πρότυπη Πανεπιστημιούπολη, η οποία θα αναμορφώσει τελείως την παλαιά τοπική βιομηχανική και αστική δομημένη κληρονομιά του Όρμου Καρλοβάσου, με την εφαρμογή του αρχιτεκτονικού δόγματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο οποίο δόγμα θα είμαστε αμέριστοι αρωγοί και συμπαραστάτες. Στόχοι μας :

➢ Να ορίσουμε μόνιμο Σύνδεσμο μεταξύ Πανεπιστημιακών τμημάτων και Δήμου στον οποίο θα μεταφέρονται άμεσα τα προκύπτοντα προβλήματα του Πανεπιστημίου, προκειμένου να βρίσκεται έγκαιρη λύση.

➢ Να ορίσουμε Ειδική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από το Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κοσμήτορα και τους προέδρους των τμημάτων, καθώς και τοπικούς φορείς, η οποία θα συνέρχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και θα εξετάζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη λειτουργία του πανεπιστημίου και να προτείνονται λύσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του. Επίσης θα εξετάζονται και τρόποι με τους οποίους το Πανεπιστήμιο μπορεί να βοηθήσει την τοπική κοινωνία, π.χ. μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, αλλά και προπτυχιακοί φοιτητές με τη συμπαράσταση των καθηγητών τους, ως εξωτερικοί συνεργάτες του Δήμου για την ψηφιακή οργάνωση των υπηρεσιών. Βλέπουμε ότι το μαθηματικό τμήμα έχει έλλειψη φοιτητών. Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, πρέπει να οργανώσουμε μια στοχευμένη καμπάνια, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους φοιτητές στο συγκεκριμένο τμήμα, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχει το τμήμα έναντι των αντίστοιχων τμημάτων της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Βέβαια η καμπάνια θα αφορά και τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου που εδρεύουν στο Καρλόβασι. Ένας τρόπος προσέλκυσης των φοιτητών είναι να καθιερώσουμε ετήσιες υποτροφίες στους αριστούχους νεοεισερχόμενους φοιτητές, κατόπιν εισήγησης του πανεπιστημίου και ανάλογα με τον εγγεγραμμένο κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου.

➢ Απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου είναι η ύπαρξη Συνεδριακού Κέντρου. Είναι απαράδεκτο ένα Πανεπιστήμιο με 3 μεγάλα τμήματα να μην έχει μέχρι σήμερα ένα συνεδριακό κέντρο που να καλύπτει τις ανάγκες του και τη απονομή των πτυχίων των φοιτητών μας να γίνεται σε χώρους παντελώς ακατάλληλους.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Έχουμε υποχρέωση να βρούμε ή να κατασκευάσουμε συνεδριακό κέντρο στο Καρλόβασι, για τις ανάγκες τόσο του Δήμου μας, όσο και την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου μας.

➢ Θα πρέπει να υποδεχόμαστε τους φοιτητές μας, όπως αρμόζει στην πόλη μας, με Φεστιβάλ Υποδοχής Φοιτητών και ξεναγήσεις σε ιστορικούς τόπους, σε συνεργασία πάντα με το Πανεπιστήμιο και τους φοιτητές του.

➢ Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σωστό Γραφείο Υποδοχής Φοιτητών, με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, για την ένταξή τους στην πόλη μας.

➢ Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές είναι οι μετακινήσεις τους προς και από τις αίθουσες διδασκαλίας. Σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ και το Πανεπιστήμιο πρέπει να προβούμε σε ανασχεδιασμό των αστικών δρομολογίων, ώστε να καλύπτουν πλήρως το ωράριο διδασκαλίας των φοιτητών.

➢ Είναι κρίμα τρία χρόνια μετά τους σεισμούς να μην έχει αποκατασταθεί η «Εμπορική Σχολή». Θα συνδράμουμε στο πανεπιστήμιο, ώστε να συνταχθεί έγκαιρα η μελέτη αποκατάστασης της σχολής και ακόμη γρηγορότερα να πραγματοποιηθεί η υλοποίηση της. Πιστεύουμε ότι η αστική αναβάθμιση, η οικονομική ανάκαμψη, η εφαρμογή τοπικά της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία του πανεπιστημίου στην πόλη του Καρλοβάσου.

➢ Να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εκ μέρους του Πανεπιστημίου αξιοποίηση του χώρου των Ταμπάκικων. Ο συγκεκριμένος χώρος εκτάσεως 25 περίπου στρεμμάτων με πέτρινα κτίρια, είναι ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Αιγαίου μετά την προ εικοσαετίας ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών. Είναι ένας χώρος ενοποιημένος, αποτελούμενος από παλαιά πετρόκτιστα κτίρια και, ναι μεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που είναι υπεύθυνο για την αξιοποίησή του και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό campus, είναι όμως και δική μας ευθύνη να επιδιώξουμε κάθε βοήθεια προς το Πανεπιστήμιο ώστε να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο όραμα όλων μας. Είναι κρίμα για πάνω από 20 χρόνια τα τεράστια κεφάλαια που ξόδεψε ο ελληνικός λαός για τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση να μένουν ανεκμετάλλευτα και ο σκοπός της επένδυσης μετέωρος.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ