Για τον Δήμο που Αξίζουμε και… ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Αρχική Σελίδα

Υποστηρίζοντας την αρχή μας περί δημοσίου διαλόγου, στο χθεσινοβραδινό δημοσίευμα μέλους της απερχόμενης δημοτικής αρχής απαντάμε τα εξής:

  1. Καταρχάς υπενθυμίζουμε ότι οι πολιτικοί και η πολιτική υπόκεινται σε κριτική. Ομοίως το ύφος, το ήθος και ο πολιτικός τους λόγος. Ήδη έχουμε αναφέρει ότι οι ρητορικές κορώνες, σκαιές εκφράσεις και απρεπείς χαρακτηρισμοί που εκτοξεύετε εναντίον μας, ουδόλως μας θίγουν. Όχι μόνο δεν συνάδουν αλλά υπονομεύουν τον επιβαλλόμενο πολιτικό πολιτισμό και πλήττουν μόνο όσους τους αρθρώνουν.
  2. Λυπούμαστε λοιπόν που θεωρείτε «πολιντικάντηδες» όσους συμπολίτες μας επέλεξαν να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές και «βούρκο» την εκ μέρους τους άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σας υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι κτήμα κανενός.
  3. Η δημοτική αρχή υπηρετεί τον πολίτη. Γι’ αυτό και έχει υποχρέωση όχι μόνο ενημέρωσης, αλλά και λογοδοσίας.
  4. Σε αυτό το πλαίσιο καλείστε:

Α) να μας απαντήσετε στο υπ’ αρ. πρωτ. 12298/13.09.2023 έγγραφό μας για χορήγηση στοιχείων, ώστε να πληροφορηθούμε για την εν γένει οικονομική διαχείριση επί θητείας σας και το τεχνικό σας πρόγραμμα.

Β) να μας εξηγήσετε γιατί μόλις χθες ξαναέκλεισε η πρόσβαση στην περιοχή των Βυρσοδεψείων, και στα 4 σημεία εισόδου αυτής, με τοποθέτηση περίφραξης, ενώ ο εν λόγω χώρος ήταν κλειστός την επομένη του σεισμού, ανοίχθηκε εν συνεχεία και παραμένει ακαθάριστος μέχρι σήμερα , εγείροντας ρωτήματα περί ζητημάτων ασφαλείας…

  1. Είναι γεγονός, κοινά διαπιστωμένο, ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Αυτό αποδεικνύει η διαρκής πληθώρα τεκμηριωμένων με φωτογραφικές αποδείξεις και δυσμενών για τη δημοτική αρχή «δημόσιων» αναρτήσεων των συμπολιτών μας, οι οποίοι εν τέλει αναγκάστηκαν να προσφύγουν με καταγγελίες εναντίον της επί θητείας σας. Ευχαριστούμε που μας γνωρίσατε ότι υπάρχουν περισσότερες καταγγελίες από όσες είχαν υποπέσει στην αντίληψη μας, εντούτοις δεν σας τιμά να συνομολογείτε ευθαρσώς ότι δεν επιμεληθήκατε ούτε το ευαίσθητο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, όπως είχατε υποχρέωση. Δεν οραματιστήκαμε εμείς μια τέτοια κοινωνία, εσείς δυστυχώς τη δημιουργήσατε.
  2. Αν η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε παραγάγει έργο θα το είχε ήδη αναδείξει. Αναμέναμε να κοινολογηθούν τα της συνεργασίας σας με το Πανεπιστήμιο. Ουδέν. Αναμέναμε να διεκδικήσετε την προσήκουσα εκτέλεση έργων στο Δήμο μας, ακόμη κι αν αφορούν αρμοδιότητα άλλων φορέων, όπως οφείλατε και μπορούσατε. Δεν το πράξατε. Η «αλλαγή μελέτης» στη γέφυρα έπρεπε να γίνει «πριν» , όχι «μετά» την εκτέλεση του έργου.
  3. Δε θα έπρεπε να συγχέετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις οποιουδήποτε φορέα με την υποχρέωση του Δήμου να καθαρίζει τις πόλεις και τα χωριά. Οι φορείς δεν υποκαθιστούν το Δήμο στις υποχρεώσεις του. Είναι γνωστό ότι ο Συνδυασμός μας υποστήριξε τόσο την εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου όσο και άλλων φορέων με την παρουσία μας, αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη προσφορά τους. Και θα συνεχίσει φυσικά να το κάνει. Ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε αν αυτή η γενική «αγανάκτηση» ήταν που οδήγησε τους συμπολίτες μας στο να θέσουν υποψηφιότητα. Για να επιδιώξουν την εκτέλεση έργων. Την προαγωγή του τόπου μας. Την ευημερία των συμπολιτών μας. Προφανώς σκοπός όλων μας είναι οι μελλοντικές γενιές. Και ο Συνδυασμός μας έχει πολύ συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα και όραμα γι’ αυτές. Γι’ αυτό ευπρόσωπα διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση

Για τον Δήμο που αξίζουμε

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ