Γιάννης Αρχοντούλης: «Κανείς δεν θα παίξει με τα παιδιά, όπως επίσης κανείς δεν θα παίξει με τους δασκάλους»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Γιάννης Αρχοντούλης: Ξέρω ότι προσπάθησα και έδωσα τα πάντα σε όλες τις ομάδες μου. Δεν θα χαθούμε

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Γιάννης Αρχοντούλης.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς να είμαστε στις θέσεις μας, στις τάξεις μας, στα πόστα μας, για να ξεκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία για όλα τα παιδιά. Υπήρχαν γενικά προβλήματα και στο δημοτικό του Παγώνδα και το γνωστό θέμα με την μετακίνηση μαθητών στο δημοτικό σχολείο Χώρας.

Το δημοτικό Παγώνδα ξεκίνησε, απλά επειδή υπήρχαν κάποια προβλήματα με το δρόμο που θα πήγαιναν τα παιδιά στο σχολείο, πραγματικά είχε ζητήματα λόγω του σεισμού. Υπήρχε μια απόφαση σήμερα για το σχολείο που δεν λειτούργησε και θα ξεκινήσει αύριο.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί ήταν στο σχολείο κανονικά και χθες που έγινε μάθημα, όχι με όλα τα παιδιά, γιατί κάποιοι μαθητές από το Ηραίον δεν ανέβηκαν. Αύριο θα ξεκινήσει κανονικά το Δημοτικό Παγώνδα, όπως και το Δημοτικό Κοκκαρίου.

Έχουμε το θέμα της μεταστέγασης του Δημοτικού της Χώρας στο Δημοτικό Μυτιληνιών, που πραγματικά υπάρχει μεγάλο θέμα με τη μεταφορά των μαθητών. Μάθαμε ότι έχουν πάει συν 2 κοντέινερ, οπότε η πρόθεση των διδασκόντων της Χώρας είναι τα τέσσερα τμήματα του σχολείου να είναι εκεί και τα άλλα τέσσερα θα πήγαιναν Μυτιληνιούς.

Αν βέβαια δεν λυθεί το θέμα της μεταφοράς δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Εδώ και δύο μήνες είναι στον αέρα σε πολλές συσκέψεις. Για εμένα είναι απαράδεκτο που 2,5 μήνες, 80 μέρες μετά τον σεισμό και που γνωρίζαμε για τις μεταφορές των μαθητών σε όλα τα σχολεία, όσον αφορά το Παλαιόκαστρο, τη Χώρα, το Βαθέος, το Πυθαγόρειο, ότι δεν έχει γίνει η μεταφορά ή ποιοι θα μεταστεγαστούν και ακόμα να μην έχει δοθεί λύση.

Η σχέση και επικοινωνία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Αντιπεριφέρεια Σάμου, ποιος ευθύνεται, υπήρχαν κάποια δελτία τύπου που βγήκαν, από εκεί και πέρα κι εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε εκεί, θέλουμε να λειτουργήσουμε. Εγώ μίλησα με εκπαιδευτικούς της Χώρας και τους είπα ότι πιάνουν δουλειά στο Δημοτικό Μυτιληνιών από την στιγμή που η απόφαση λέει για αύριο. Φυσικά και διαφωνώ με τη μετακίνηση με ιδιωτικά μέσα.

Το ζήτημα είναι τώρα σε σχέση με την μεταστέγαση του Δημοτικού Βαθέος στο 2ο Δημοτικό Σάμου, η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα με έγγραφα από τους Συλλόγους Γονέων. Κακώς τραβήχτηκε το ζήτημα τόσο πολύ, πριν ήρθε έγγραφο από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο σχολείο μας, το οποίο τροποποιεί την χθεσινή απόφαση, ότι 5 τμήματα του Δημοτικού Βαθέος θα είναι στο 2ο Δημοτικό και 4 τμήματα στην Πινακοθήκη και επιβάλλει στα δύο σχολεία να βγουν οι δάσκαλοι από το γραφείο τους και να είναι στο διάδρομο, να βγει και του Βαθέος από ένα χώρο που έχει δώσει το 2ο δημοτικό που είναι μία μεγάλη αίθουσα και είναι ο χώρος των διδασκόντων του Βαθέος. Η διευθύντρια εκπαίδευσης είπε ότι φεύγουν τα δύο τμήματα από την Πινακοθήκη γιατί δεν χωράνε, εκεί έχουν πάει τέσσερα τμήματα του Βαθέος.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά από συνάντηση που είχε με το Σύλλογο γονέων του Βαθέος στο γραφείο της, αποφάσισε ότι δεν χωράνε στην Πινακοθήκη τα τέσσερα τμήματα και χωράνε μόνο δύο και ν’ ανέβουν πάνω στις αίθουσες που χρησιμοποιούν οι δύο Σύλλογοι διδασκόντων. Δηλαδή γύρω στα 45 άτομα να βγουν από τους χώρους τους και να μπουν τα δύο τμήματα του Βαθέος. Παλαιότερα ήταν έξι τμήματα στην Πινακοθήκη από το 2ο Δημοτικό.

Σέβομαι την μετασεισμική κατάσταση, την εποχή Covid, μπορεί να ήταν άλλες συνθήκες τότε, αλλά ό,τι ισχύει για την Πινακοθήκη ισχύει και για το 2ο Δημοτικό Σάμου, υπάρχει συγχρωτισμός, υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών.

Εμένα με λυπεί το γεγονός αυτό, κάθε μέρα έχουμε και κάτι διαφορετικό, έχουν περάσει τόσες ημέρες, εγώ σαν πρόεδρος των δασκάλων το καταγγέλω. Καταγγέλω τη σημερινή τροποποιητική απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνω έκτακτο συμβούλιο, δεν θα παίξει κανείς με τα παιδιά και δεν θα παίξει κανείς με τους δασκάλους. Αυτή την στιγμή για εμένα είναι σκάνδαλο. Αυτός που είναι υπεύθυνος και οφείλει να έχει δώσει και λύση, δεν την έχει δώσει και προτιμά μετά από συναντήσεις με Συλλόγους Γονέων, να βγάζει σαράντα εκπαιδευτικούς από ένα γραφείο» .

Όπως εξήγησε ο κ. Αρχοντούλης το να είναι σε ένα σχολείο 300 μαθητές και 40 εκπαιδευτικοί στον διάδρομο, σε εποχή Covid και σε μετασεισμική ακολουθία «είναι καταγγελταίο και απαράδεκτο και το λέω επίσημα σαν Γιάννης Αρχοντούλης πρόεδρος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου».

Εκφράζει δε την λύπη του και την απογοήτευσή του για τον τρόπο αντιμετώπισης από την υπηρεσία και μαθητών και διδασκόντων και την απαξίωση που υφίστανται.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κ. Γιάννης Αρχοντούλης, έγραψε:

«Η Δντρια Α’ θμιας Εκ/σης Σάμου πετάει στον διάδρομο και στο προαύλιο 40 εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων 2ο/Βαθέος για να στεγαστούν δύο τάξεις επιπλέον στο χώρο του 2ου και στις θέσεις των δύο μοναδικών αιθουσών που ΄χουν απομείνει ελεύθερες, αυτές των συλλόγων διδασκόντων 2ου και βιβλιοθήκης/κοινού συλλόγου βαθεός/2ου, αφού σύμφωνα με την ίδια δεν χωράνε τέσσερα τμήματα πινακοθήκη, που η ίδια στην επιτροπή καταλληλότητας υπέγραψε για 8 αίθουσες.

Η σημερινή τροποιητική απόφαση της είναι απαξιωτική για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, στερεί παιδαγωγικά, προσωπικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα και θα μας βρει απέναντι…

Λυπάμαι σαν πρόεδρος των δασκάλων και νηπιαγωγών Σάμου γιατί η διοίκησή μας, είναι εμφανώς εναντίον μας…»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ