Ανακοίνωση Υποψηφίων από τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Ποιοί είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για τη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Ανακοίνωση Υποψηφίων από τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Ποιοί είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για τη Σάμο

Tην Τετάρτη 16 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο «Blue Sea» της Μυτιλήνης στις 15:00, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, πρόκειται να παραθέσει συνέντευξη Τύπου και θα ανακοινώσει ονόματα των υποψηφίων  που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ». Συγκεκριμένα ν’ αναφέρουμε ότι ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής θα ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους για όλες τις ΠΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

Ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής την Κυριακή 13 Αυγούστου βρέθηκε για μία ημέρα στη Σάμο, όπου είχε συναντήσεις με άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.

Για την ΠΕ Σάμου (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση), σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μερικοί από τους υποψηφίους είναι:

Ο κ. Νίκος Στεφανής (πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου), ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι – μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη – θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Και όπως ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συζητήσαμε σήμερα για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών μας. Αποδέχθηκα την πρόταση να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για το Βόρειο Αιγαίο με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Κοιτάμε μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον.

Πάντα δίπλα σας».

Ανακοίνωση Υποψηφίων από τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Ποιοί είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για τη Σάμο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πολιτικά πηγαδάκια ακούγεται και το όνομα του τέως Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, όπου φέρεται ότι θα είναι και αυτός υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο κ. Νίκος Κατρακάζος πρόσφατα είχε βρεθεί στη Μυτιλήνη κατά την παρουσίαση του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Φέρεται ότι απεδέχθη την πρόταση.

Επίσης ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Γιώργου Κυριαζή (προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου και Περιφερειακού Συμβούλου) και του κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη (πρώην Δημάρχου Πυθαγορείου). Και οι δύο φέρεται ότι έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση.

Ανακοίνωση Υποψηφίων από τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Ποιοί είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για τη Σάμο

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ακούγεται έντονα και το όνομα του νυν Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, ο οποίος έχει αρμοδιότητες στους τομείς Διοικητικού, Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων της ΠΕ Σάμου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βασίλης Πανουράκης, είχε ήδη ανακοινωθεί για το ψηφοδέλτιο του κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Ο Έπαρχος της Ικαρίας κ. Παναγιώτης Γενούζος φημολογείται ότι έχει προσχωρήσει και αυτός στο συνδυασμό του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Τι γίνεται με τις γυναίκες υποψηφίους; Μέχρι στιγμής και με όλα αυτά που «αλιεύονται», πρόταση έχει γίνει στην κ. Ανεζινιώ Σταμούλη. Η κ. Ανεζινιώ Σταμούλη (δημότης Μαραθοκάμπου), είναι Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ, αρμοδιότητας της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας και μέχρι σήμερα τα έχει πάει πολύ καλά στα καθήκοντά της.   Η κ. Ανεζινιώ Σταμούλη φέρεται να απεδέχθη την πρόταση του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Άλλη μια γυναικεία υποψηφιότητα είναι και αυτή της κ. Βασιλείας (Βάσω) Αμυρσώνη. Η κ. Βάσω Αμυρσώνη είναι ειδική σύμβουλος της ΠΕ Σάμου και ασχολείται με την καλλιέργεια ορχιδέας της οικογενειακής επιχείρησης στο Κοκκάρι. Η κ. Βάσω Αμυρσώνη πρόσφατα είχε ανακοινωθεί από τον κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη ότι θα ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του.

Από την περιοχή του Δήμου Δυτικής Σάμου και συγκεκριμένα στο Καρλόβασι, προτάσεις έχουν γίνει στους:

Τον ιατρό – παθολόγο (συνταξιούχο) κ. Κωνσταντίνο Χριστοφή, με εξαιρετική παρουσία στο χώρο της Υγείας επί πολλά έτη, ο οποίος φέρεται ότι απεδέχθη την πρόταση.

Τον κ. Δημήτριο Καραγιάννη, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του Ενιαίου Δήμου Σάμου με Δήμαρχο τον κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και γιό του τέως Δημάρχου Καρλοβάσου Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος φέρεται ότι απεδέχθη την πρόταση.

Τον κ. Αναστάσιο (Τάσο) Καλατζή πρώην Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου, επί ενιαίου Δήμου Σάμου και Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Δυτικής Σάμου επί Δημαρχίας Αλέξανδρου Λυμπέρη. Ο κ. Τάσος Καλατζής φέρεται ότι απεδέχθη την πρόταση.

Τον κ. Κωνσταντίνο Παυλή, ιδιοκτήτη του ΚΤΕΟ Καρλοβάσου. Ο κ. Κωνσταντίνος Παυλής, πρόσφατα είχε ανακοινωθεί από τον κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη ότι θα ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό του.

Ανακοίνωση Υποψηφίων από τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Ποιοί είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για τη Σάμο

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει στόχο να «πάρει» την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τα χέρια του «Ανεξάρτητου» (όπως δηλώνει ο ίδιος) κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη. Επίσης όπως τουλάχιστον διαπιστώνουμε όλοι οι μηχανισμοί των ΔΕΕΠ της ΝΔ στο Βόρειο Αιγαίο είναι στο πλευρό του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Για τη ΔΕΕΠ ΝΔ της Σάμου ακούγονταν μέχρι πρόσφατα και το όνομα του προέδρου της κ. Βαγγέλη Καπλαντζή ως υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου, πλην όμως τα δεδομένα την τελευταία στιγμή άλλαξαν κι έτσι οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βαγγέλη Καπλαντζή να θέτει υποψηφιότητα για την Κοινότητα Μυτιληνιών, προφανώς με το συνδυασμό του κ. Πάρη Παπαγεωργίου.

Όλα τα προηγούμενα, σε λίγες μέρες θα δείξουν αν γίνουν πραγματικότητα ή όχι και μέχρι τις 31 Αυγούστου (15:00), όπου ολοκληρώνονται οι λίστες των ψηφοδελτίων για την τοπική αυτοδιοίκηση α΄και β΄βαθμού.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών ορίσθηκε ο αριθμός των εδρών περιφερειακών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με το άρθρο 51 του ν. 4804/2021, με βάση το μόνιμο πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοίκων έτους 2021.

Με βάση την παραπάνω απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου θα είναι 35μελές. Εξ αυτών οι 15 θα εκλεγούν από την Λέσβο, 2 από την Ικαρία, 3 από την Λήμνο, 6 από τη Σάμο και 9 από τη Χίο. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 από τη Λέσβο είχαν εκλεγεί 18 σύμβουλοι, από την Ικαρία είχαν εκλεγεί 2, από τη Λήμνο είχαν εκλεγεί 3, από τη Σάμο είχαν εκλεγεί 7 και από τη Χίο είχαν εκλεγεί 11.

Οι ερχόμενες μέρες και μέχρι τις 31 Αυγούστου σίγουρα θα κρίνουν πολλά.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ