Αλκιβιάδης Στεφανής: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που θα κληθώ να υπηρετήσω έναν τόπο για καλύτερο μέλλον»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που θα κληθώ να υπηρετήσω έναν τόπο για καλύτερο μέλλον»

Περιοδεία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στη Σάμο, ο κ. Στεφανής παραχώρησε συνέντευξη τύπου, για τα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά.

«Η εικόνα, που έχω από τα νησιά είναι καταπληκτική, υπέροχα νησιά, υπέροχοι άνθρωποι, με μεγάλες δυνατότητες και μεγάλες προοπτικές». Ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι ήταν μεγάλη τιμή η πρόταση του πρωθυπουργού, να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία, ενώ θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που θα κληθεί να υπηρετήσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον, «με κατοίκους με όνειρα, με κατοίκους που έχουν το δικαίωμα να ζητάνε καλύτερο αύριο, με κατοίκους οι οποίοι θέλουν να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι έτοιμος να αναλάβω την αποστολή αυτή, δηλώνω ότι έρχομαι να δώσω και όχι να πάρω, από την προσφορά μου αυτή και καλώ όλους, να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου, έχοντας σαν στόχο και μέσα στο μυαλό τους, ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

Ως προς τον σύντομο προεκλογικό αγώνα και τη στήριξη στελεχών της ΝΔ και δέκα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, προς τον νυν Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, ο κ. Στεφανής θεωρεί ότι ο χρόνος δεν είναι θέμα, καθώς έρχεται σε μια περιοχή την οποία γνωρίζει και έχει μιλήσει με τους κατοίκους, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για τα στελέχη, που ακολούθησαν τον κ. Μουτζούρη, ο κ. Στεφανής τους κάλεσε να τον γνωρίσουν, να δουν το πρόγραμμά του και να πορευτούν στο μέλλον μαζί. Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, ανέφερε ότι πρόκειται για συνδιαλλαγή, καθώς όπως είπαν τα στελέχη δεν έχουν εκπροσώπηση και θα έχουν θέση στην εξουσία, χωρίς να γίνει αναφορά σε αρχές και πρόγραμμα και αναφέρθηκε στον κυνισμό της ανακοίνωσης των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ.

Η διοίκηση, για τον κ. Στεφανή, πρέπει να έχει αρχές, κανόνες, ήθος, σεβασμό και σταθερότητα. «Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι θέλει να δει το αύριο, θέλει να δει το μέλλον, θέλει να δει ένα καλύτερο μέλλον και εγώ αυτό προσφέρω».

Ένα κύριο θέμα, που αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης, και σε ερώτηση του Samostoday.gr, είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Σάμου με τον μαγνητικό τομογράφο και κατά πόσο μπορεί η αυτοδιοίκηση να παρέμβει. Ο κ. Στεφανής είπε ότι, «Ένα από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία είναι το πρόβλημα των αρμοδιοτήτων. Πάρα πολλές φορές βλέπουμε ότι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, δημιουργείται μια αντιπαλότητα μεταξύ υπευθύνων-φορέων, ποιος πρώτος θα πει «δεν είναι δικιά μου αρμοδιότητα». Η θέση μου για αυτό είναι ότι αν μπορείς να δώσεις λύση, ανεξαρτήτως τι αρμοδιότητας είναι, πρέπει να προσπαθήσεις για αυτήν, με πάθος, με ένταση κ.ο.κ.» και πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσεις να βρεθεί λύση, σε όλα τα προβλήματα που υφίστανται.

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που θα κληθώ να υπηρετήσω έναν τόπο για καλύτερο μέλλον»

Σε ερώτηση επίσης του Samostoday.gr, gια την πιθανότητα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια, ο κ. Στεφανής απάντησε ότι αν η συζήτηση είχε να κάνει με προγραμματικές δηλώσεις για το μέλλον, με ανάπτυξη του οράματος, με παρουσίαση του τρόπου προσέγγισης, με παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας Περιφέρειας και Αντιπεριφερειών, τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία και τις σχέσεις με την κεντρική κυβέρνηση, θα έλεγε ένα τεράστιο ναι.

Σημαντικό, όπως τόνισε ο κ. Στεφανής, είναι να κάνεις κάτι, για το οποίο αισθάνεσαι υπερήφανος, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και καλυτέρευση των συνθηκών ενός τόπου. Άλλωστε τα νησιά, όπως είπε, αν και διαφορετικά έχουν κοινή συνισταμένη το νερό, την ανάπτυξη του τουρισμού και της εξωστρέφειας, τη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ των νησιών και με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Στεφανής πιστεύει ακράδαντα ότι θα έχει την στήριξη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και ένας Περιφερειάρχης, με τον δίαυλο που έχει με την κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά. Ως προς το άνοιγμα των ΗΠΑ, για την δημιουργία αμερικανικών ’’βάσεων’’ στα νησιά, που ο κ. Στεφανής αποκάλεσε ’’διευκόλυνση’’, υπάρχουν ήδη σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα και συζητιέται και για τα νησιά, ο ίδιος το θεωρεί εξαιρετική εξέλιξη καθώς θα δημιουργηθούν και οι ανάλογες υποδομές αλλά θα αυξηθεί και η άμυνα της Ελλάδας.

Για το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού, ο κ. Στεφανής είπε ότι υπήρξε οργάνωση, για αυτό φυλάχτηκαν τα σύνορα στον Έβρο και για αυτό δεν πέρασαν 143.000 μετανάστες, όπως είχε πει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι θα περάσουν. Οι στόχοι ένας – ένας επιτεύχθηκαν, φύλαξη συνόρων χερσαίων και θαλάσσιων, αποσυμφόρηση νησιών και διαχείριση στην ενδοχώρα, αλλά και όσοι παρέμεναν στα νησιά να μην αποτελούν πρόβλημα, να μην είναι ανεξέλεγκτοι και να ζήσουν και οι μετανάστες σε ένα πλαίσιο καλής καθημερινότητας και διαβίωσης. Όπως είπε ο κ. Στεφανής, «το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει. Βρισκόμαστε στα σύνορα της Ευρώπης, φυλάμε Ευρωπαϊκά σύνορα, έχουμε δύο Ηπείρους, την Ασία και την Αφρική, πολύ φτωχές και με πολύ νέους πληθυσμούς». Παράλληλα ο κ. Στεφανής, σε σχετική ερώτηση, εξήγησε τι είναι το θαλάσσιο φράγμα και που βοηθά ανά τον κόσμο.

Ο κ. Στεφανής συμπληρώνει τον συνδυασμό του με συμμετοχές από μικρά νησιά, όπως ο Άγ. Ευστράτιος, θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι θα είναι Περιφερειάρχης όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εντοπίζοντας, αναλύοντας και σχεδιάζοντας λύσεις, για κάθε τόπο ξεχωριστά, ανάλογα τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις του κάθε μέρους.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ