Αλέξανδρος Βαρβούνης: «Στο ίδιο έργο θεατές» με τον αγωγό λυμάτων πίσω από το Ξενία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Αλέξανδρος Βαρβούνης: «Στο ίδιο έργο θεατές» με τον αγωγό λυμάτων πίσω από το Ξενία»

Στο Radio Café 102.4  και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Αλέξανδρος Βαρβούνης, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται πίσω από το υπό ανακατασκευή «Ξενία».

Ο κ. Βαρβούνης αφού χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν με τον τίτλο του τραγουδιού «Στο ίδιο έργο θεατές» είπε:

«Υπάρχει πρόβλημα με έναν αγωγό λυμάτων που όταν βρέχει ξεχειλίζουν τα λύματα, γεμίζει όλη η πλατεία πίσω από το Ξενία, η πλατεία Γρηγορίου Αυξεντίου. Όπως ξέρετε εκεί υπάρχει ένα περίπτερο, που είναι και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αλέξανδρος Βαρβούνης: «Στο ίδιο έργο θεατές» με τον αγωγό λυμάτων πίσω από το Ξενία»

Δεν νοιάζεται κανείς, δεν κάνει κανείς τίποτε. Είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο κάθε φορά που έχουμε βροχή, μυρίζει απαίσια όλος ο τόπος και κάνει μια λάσπη που μεταφέρεται στα σπίτια μας».

Είπε  ακόμη ότι πέρυσι πριν τα Χριστούγεννα από τον Δήμο ανοίχτηκε μια τρύπα για να συνδεθεί ο αγωγός που περνάει από την Καπετάν Λαχανά προκειμένου να ενωθεί με το εγκιβωτισμένο ρέμα στον δρόμο του Γηροκομείου στην Εμμανουήλ Σοφούλη, σημειώνοντας ότι η οδός Σοφούλη παραμένει αποκλεισμένη με λαμαρίνες τρία χρόνια μετά τον σεισμό.

«Περιμένανε να `ρθει κάποιο μηχάνημα που θα το βάζανε εκεί για να βγάζει τα νερά. Όταν ήρθε το μηχάνημα όμως δεν χρησιμοποιήθηκε και μπήκε μια απλή σωλήνα» είπε και διερωτήθηκε τι θα συμβεί αν υπάρξει έντονη βροχόπτωση στα σπίτια της περιοχής.

«Είναι ανοιχτοί οι αγωγοί; Αυτοί που διαχειρίζονται αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι ήσυχοι; Ποινικές ευθύνες μπορεί να μην υπάρχουν, υπάρχουν όμως ηθικές ευθύνες» σημείωσε ο κ. Βαρβούνης.

Αλέξανδρος Βαρβούνης: «Στο ίδιο έργο θεατές» με τον αγωγό λυμάτων πίσω από το Ξενία»

Ακόμη τόνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν κτίσματα που είναι άκρως επικίνδυνα ενώ από τον δρόμο περνούν πολλοί μαθητές.

«Αν συμβεί οτιδήποτε θα κλαίμε και θα λέμε ότι ήταν η κακιά η ώρα;» σημείωσε.

«Συνεχίζουμε να μην έχουμε πρόσβαση σε μεγάλα οχήματα όπως πυροσβεστικά ή ασθενοφόρα, ζητήσαμε να μας δώσουν μια πρόσβαση από το πάρκινγκ, να το οριοθετήσουν να περνάμε από εκεί και μας είπαν ότι δεν γίνεται» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι πριν από ένα χρόνο έγινε αυτοψία από τον Δήμο παρουσία των κατοίκων και ειπώθηκε ότι θα γίνουν έργα βελτίωσης.

«Αντ` αυτού είδαμε την παραμονή των Χριστουγέννων να ανοίγει μια τρύπα η οποία καλύφθηκε με λαμαρίνες που ήτανε στο ίδιο σημείο μέχρι τον Σεπτέμβρη όταν έπεσε το τσιμέντο» σημείωσε.

Αλέξανδρος Βαρβούνης: «Στο ίδιο έργο θεατές» με τον αγωγό λυμάτων πίσω από το Ξενία»

Ο κ. Βαρβούνης είπε ότι ενώ το Ξενία φτιάχνεται για να γίνει πολιτιστικό κέντρο, η ευρύτερη περιοχή έχει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα σημειώνοντας ότι η παρέμβαση είναι επείγουσα.

«Δεν είναι μόνο θέμα ταλαιπωρίας, είναι θέμα υγείας. Γι` αυτό και παρακαλώ την Διεύθόνση Περιβάλλοντος και την Διεύθυνση Υγιεινής να λάβουν τα μέτρα τους» ανέφερε τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα εξόφθαλμο για το οποίο δεν μπορεί οι πολίτες να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη αλλά το πρόβλημα να λυθεί άμεσα.

«Αν έχουμε ένα φαινόμενο όπως της Θεσσαλίας, θα πλημμυρίσουμε και μετά θα υπάρχουν και ποινικές ευθύνες» ανέφερε ο κ. Βαρβούνης.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ