Έως την Μ. Πέμπτη στους δικαιούχους η ειδική ενίσχυση των 200 ευρώ

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Τα αθλητικά σωματεία της Σάμου και Ικαρίας που εισπράττουν οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση λόγω της πανδημίας

Έως την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, θα καταβληθεί η ειδική οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με στόχο την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων απέναντι στο κύμα ακρίβειας, προβλέπεται για 1.745.000 πολίτες:

Η καταβολή ειδικής ενίσχυσης ύψους 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Προσαύξηση ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο στις προνοιακές παροχές που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), οι ανάδοχοι γονείς ατόμων ενταγμένων σε γενικά ή και ειδικά αναπηρικά προνοιακά προγράμματα και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Ο διπλασιασμός της χορηγούμενης μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες που δικαιούνται επίδομα παιδιού, με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Η ειδική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Επίσης, χορηγείται επίδομα εορτών Πάσχα 2022 στους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τον Ιανουάριο στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού .

Το επίδομα, υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το επίδομα ακρίβειας θα δοθεί στους δικαιούχους σε 10-15 ημέρες, προσθέτοντας ότι το ποσό θα δοθεί ανά δικαιούχο, θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συμψηφίζεται.

Σημείωσε θα δοθεί σε περίπου 650.000 νοικοκυριά και το ύψος της δαπάνης είναι κοντά στα 350 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα έρθει και η αύξηση του επιδόματος που δίνεται για τα παιδιά.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι το μέτρο δεν είναι αρκετό, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι τέτοιο το μέγεθος των αυξήσεων που όποια κίνηση και να κάναμε, δεν θα μηδένιζε τις αυξήσεις. Ζούμε πρωτόγνωρες αυξήσεις, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που άφησε χθες ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάντα υπάρχουν όπλα πάνω στο τραπέζι, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Δημήτρης Κωστάκος, Newsroom Αθήνα 984

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ