Ακόμα ένα περιστατικό επιχείρησης διάσωσης αλλοδαπών βορείως Καρλοβάσου είχε αίσιο τέλος

Εντοπίσθηκε η λέμβος με 58 αλλοδαπούς που βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Καρλοβάσου. Τις πρωϊνές ώρες στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι έντασης 4-5Β.

Η πλαστική λέμβος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Καρλοβάσου από σκάφος της Frontex και με τη συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν το Λιμενικό Σώμα, η Frontex, καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος έχει ως εξής:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οχτώ (58) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες της Μ. Δευτέρας (02/04), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος δύναμης FRONTΕΧ, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε την εν λόγω λέμβο, η οποία ρυμουλκήθηκε από το σκάφος δύναμης FRONTΕΧ στο λιμένα Καρλοβάσου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι πενήντα οχτώ (58) αλλοδαποί επιβαίνοντες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα