Σταμάτης Φιλιππής: «Στο Νοσοκομείο Σάμου ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η πίεση στο προσωπικό, μεγαλώνει»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Σταμάτης Φιλιππής: «Στο Νοσοκομείο Σάμου ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η πίεση στο προσωπικό, μεγαλώνει»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, κ. Σταμάτης Φιλιππής, αναφορικά με το θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα, για τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

«Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα και πολύ χειρότερα. Ο σύλλογος τα λέει όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε πει επανειλημμένα, για ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που είναι κρεβάτια, στρώματα, κομοδίνα και άλλα. Έχουμε πει εδώ και χρόνια, για την επισκευή στα πατώματα, που είναι διαλυμένα, σάπια. Έχουμε πει για αύξηση του προσωπικού στην καθαριότητα, ένα προσωπικό, που είναι στην κυριολεξία αποδεκατισμένο, που καλείται αυτό το προσωπικό να καθαρίσει αυτά τα στρώματα, αυτά τα κρεβάτια και να σφουγγαρίσει αυτά τα πατώματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας για άλλη μία φορά. Ο κόσμος, καλά κάνει και τα καταγγέλλει, καλά κάνει και τα αναδεικνύει, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».

Σταμάτης Φιλιππής: «Στο Νοσοκομείο Σάμου ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η πίεση στο προσωπικό, μεγαλώνει»

Ο κ. Φιλιππής τόνισε ότι δυστυχώς όταν ο σύλλογος κατεβαίνει και διεκδικεί όλα αυτά που πρέπει, ο κόσμος δεν συμμετέχει. Επίσης, ο κ. Φιλιππής αναφέρθηκε ότι από πλευράς Διοίκησης και διευθυντών, «Ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η πίεση στο προσωπικό, μεγαλώνει. Δεν έχει καμία δουλειά η προϊσταμένη να ανανεώσει τα στρώματα, διότι δεν έχει χρηματοδότηση, οι προϊστάμενοι όμως έχουν επισημάνει και αυτό το αναφέρω γιατί στρέφονται ενάντια στις προϊστάμενες και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν επισημάνει εγγράφως ότι τα μισά κρεβάτια είναι σπασμένα, τα στρώματα είναι σάπια, τα πατώματα δε σφουγγαρίζονται και εμείς ως σύλλογος, έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι η κατάσταση πλέον είναι επικίνδυνη».

Όπως επεσήμανε ο κ. Φιλιππής, οι νοσηλευόμενοι κινδυνεύουν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, αλλά και το προσωπικό από την έλλειψη αδειών. Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ειδικοτήτων ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και αναβάθμιση των χώρων.

Σταμάτης Φιλιππής: «Στο Νοσοκομείο Σάμου ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η πίεση στο προσωπικό, μεγαλώνει»

«Να σταματήσει η «καραμέλα», από τους κυβερνώντες, το τοπικό βουλευτή, τη διοίκηση και τον κάθε ένα, ότι δεν προτιμούν την Σάμο οι γιατροί». Όπως εξήγησε ο κ. Φιλιππής, οι ιατροί γνωρίζουν ότι θα έρθουν στο νοσοκομείο και θα είναι μόνοι τους στις εφημερίες.

«Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επισφαλής, γιατί κινδυνεύει ο καθένας στο να μολυνθεί και το ίδιο το προσωπικό εξουθενωμένο, που ασθενεί ο ένας πίσω από τον άλλον, λόγω κόπωσης. Καταγγέλλουμε συμπεριφορές από τη διοίκηση, δυστυχώς αυτά είναι τα προβλήματα. Καλούμε τον κόσμο να συμπαραταχθεί με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και να παλέψει για αυτά που δικαιούται, να νοσηλεύεται ανθρώπινα».

*** Φωτογραφίες Αναστασία – Σταύρος

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ