Σοβαρό πρόβλημα με τα λύματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οικισμών Ποσειδώνιο – Κέρβελη – Ψιλή Άμμος και Κλήμα…

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Σάμο

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Σάμο

Κυριακή 28 Ιουλίου στις 21:30 Προαύλιος χώρος 1ου & 2ου Γυμνασίου – Βαθύ Σάμου Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες

Σοβαρό πρόβλημα με τα λύματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οικισμών Ποσειδώνιο – Κέρβελη – Ψιλή Άμμος και Κλήμα…

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι για τη διάθεση των λυμάτων οικιών – καταστημάτων και όχι μόνο στις περιοχές «Ποσειδώνιο – Κέρβελη – Ψιλή Άμμος και Κλήμα». Για το συγκεκριμένο θέμα φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοκάστρου κ. Γιώργος Ξαγοράρης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά:

«Οι συγκεκριμένοι 4 οικισμοί έχουν πρόβλημα. Το μεγάλο θέμα είναι που θα μεταφέρονται τα λύματα. Πρέπει να βρεθεί και να υποδειχθεί  ένας χώρος που να αδειάζονται. Υπάρχει το Καρλόβασι, αλλά είναι μακριά, και η μεταφορά τους κοστίζει και απ’ ότι γνωρίζω ο Δήμος Δυτικής Σάμου δεν τα δέχεται.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα πρέπει να οριοθετήσει έναν χώρο, όπου ο μεταφορέας θα πρέπει να αδειάζει τα λύματα. Θα πρέπει να είναι όλα νόμιμα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Γνωρίζω ότι ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει στον προγραμματισμό του την αγορά ενός βυτίου μεταφοράς λυμάτων, αλλά η υπόθεση θα είναι χρονοβόρα.

Έσκασε μία « βόμβα» και ειδικά αυτήν την εποχή, όπου η περιοχή θα γεμίσει με τουρίστες, που θα μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι κάτι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να παρθεί η απόφαση άμεσα.

Το πρόβλημα διαρκεί πολύ καιρό τώρα, ειδικά για την Κέρβελη πάνω από ένα μήνα. Κι εγώ ο ίδιος είδα από κοντά το πρόβλημα που υφίσταται και καθημερινά γίνεται μεγαλύτερο.

Έχω ενημερώσει τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, μου είπαν ότι ψάχνουν να βρουν λύση».

———————————————————————————————————————————

Ως γνωστό τα λύματα συλλέγονται από τις διάφορες πηγές, όπως σπίτια, επιχειρήσεις, εργοτάξια κ.λπ. Αυτή η συλλογή μπορεί να είναι είτε κεντρική, όπου τα λύματα μεταφέρονται σε μία κεντρική εγκατάσταση, είτε αποκεντρωμένη, με τα λύματα να συλλέγονται από πολλαπλές πηγές σε διάφορα σημεία.

Στο επόμενο στάδιο, τα λύματα υποβάλλονται σε επεξεργασία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες διαδικασίες όπως βιολογικός καθαρισμός, χημικός καθαρισμός, και μηχανικός καθαρισμός. Ο στόχος είναι η απομάκρυνση ρύπων και η μείωση της επιβάρυνσης στο περιβάλλον πριν από την τελική διάθεση.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά λυμάτων πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται από τους νόμους και τους κανονισμούς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια της μεταφοράς. Η μεταφορά λυμάτων πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο που να εξασφαλίζει την ασφάλεια του προσωπικού που εμπλέκεται και να μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Τα λύματα πρέπει να μεταφέρονται και να διατίθενται σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς περί διάθεσης αποβλήτων. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη μεταφορά σε εγκεκριμένες χωματερές ή εγκαταστάσεις επεξεργασίας. Η νόμιμη μεταφορά λυμάτων είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς και για την τήρηση των νόμων και των κανονισμών που διέπουν την περιβαλλοντική προστασία.

Είναι μερικά από τα οποία θα πρέπει να κάνει μια συντεταγμένη πολιτεία που τηρεί τους νόμους και τους κανόνες υγείας. Στην προκειμένη περίπτωση η Δημοτική αρχή.

Είναι ένα πρόβλημα που άμεσα πρέπει να δοθεί λύση. Άλλωστε η τουριστική περίοδος σε 2-3 μέρες ξεκινά επίσημα.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ