Ο Εσπερινός του Πάσχα (Αγάπης) στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Ο Εσπερινός του Πάσχα (Αγάπης) στη Σάμο

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα Κυριακή του Πάσχα (05/05) ο Εσπερινός του Πάσχα (Αγάπης) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σάμου.

Χοροστάτησε στην Ακολουθία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος.

Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στις εξής γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ιταλικά, Τουρκικά και Ομηρική διάλεκτο.

Ο Εσπερινός του Πάσχα (Αγάπης) στη Σάμο

Αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου, κρατώντας οι πιστοί τις εικόνες Αναστάσεως και τα Ιερά λάβαρα των Ιερών Ναών της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος έδωσε τις πατρικές του ευχές για Καλό Πάσχα, ενώ μοίρασε κόκκινα αυγά στον καθένα ξεχωριστά.

Ο Εσπερινός ονομάζεται και «Αγάπη», επειδή ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την αγάπη των ανθρώπων. Για να μπορέσει ο άνθρωπος να μορφώσει λυτρωτική σχέση κοινωνίας με το Θεό. Για να αποκτήσει ο άνθρωπος προοπτική σωτηρίας, μια προοπτική θεμελιωμένη στην άφθαρτη, άνευ όρων και ορίων αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.

Ο Εσπερινός του Πάσχα (Αγάπης) στη Σάμο

Διαβάζεται περικοπή από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (κ΄19-25), που αναφέρεται στην εμφάνιση του Χριστού μετά την Ανάστασή του στους μαθητές του. Ο Θωμάς, που δεν ήταν παρών δεν πείθεται για το γεγονός και ζητά αποδείξεις.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ