Πανελλαδικές 2021: Αυτές είναι οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης- Με SMS στο κινητό θα μάθουν οι υποψήφιοι τους βαθμούς και σε ποια σχολή πέρασαν

Την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα όλων των ΑΕΙ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να μπορούν να δουν τα βαθμολογικά «εισιτήρια» των τμημάτων που επέλεξαν.

Όπως είναι γνωστό, τα ΑΕΙ επέλεξαν φέτος τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για κάθε Πανεπιστημιακό τμήμα, αν δηλ. θα κυμανθεί π.χ. στο 80% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή στο 120% της επίδοσης αυτής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για την εισαγωγή στα ΑΕΙ «διασφαλίζει ότι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές έχουν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους στον προβλεπόμενο χρόνο ενώ μπαίνει τέλος στο φαινόμενο εισαγωγής φοιτητών με χαμηλές βαθμολογίες, καθώς και στον εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό αλλά και ποσοστό αποφοίτησης».

Παράλληλα φέτος εφαρμόζεται και το ανώτατο όριο φοίτηση Ν+2/Ν+3 (όπου Ν είναι οι προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών κάθε τμήματος των ΑΕΙ) σπουδές με ανώτατο όριο φοίτησης, όπως κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά ΑΕΙ βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

πηγή in.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ