Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Μουσικού Σχολείου Σάμου… συνεχίζονται…

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Σάμο

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Σάμο

Κυριακή 28 Ιουλίου στις 21:30 Προαύλιος χώρος 1ου & 2ου Γυμνασίου – Βαθύ Σάμου Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Μουσικού Σχολείου Σάμου… συνεχίζονται…

Άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό το Μουσικό Σχολείο Σάμου (μαθητές – καθηγητές). Το Σάββατο βράδυ (13/04), δόθηκε συναυλία μουσικών συνόλων και χορωδιών στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο που ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Οι παραστάσεις συνεχίζονται σήμερα Κυριακή (14/04), αλλά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω:

Το Μουσικό Σχολείο Σάμου ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του για τη σχολική χρονιά 2023-2024 διοργανώνοντας, τον Απρίλιο του 2024, έναν κύκλο πέντε συναυλιών με τα οργανικά και φωνητικά σύνολα που διαθέτει καθώς και συναυλίες ατομικών μουσικών οργάνων. Σε όλες τις συναυλίες η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά: Σάββατο 13 Απριλίου 2024 – Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου.

Συναυλία μουσικών συνόλων και χορωδιών. Ώρα 7μμ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι (30 χρόνια από το θάνατο του). Συμμετέχει η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής μουσικής ερμηνεύοντας 4 αποσπάσματα από τον δίσκο “Χαμόγελο της Τζοκόντα”, η Χορωδία Ευρωπαϊκής μουσικής, το σύνολο λαϊκής μουσικής και οι χορωδίες των τριών τάξεων Γυμνασίου. Μεταξύ άλλων, η χορωδία της Γ’ Γυμνασίου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Μικρασιάτικο τραγούδι.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Μουσικού Σχολείου Σάμου… συνεχίζονται…

Οι προσεχείς εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Σάμου είναι οι παρακάτω:

Κυριακή 14 Απριλίου 2024 – Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου Συναυλία μουσικών συνόλων Λυκείου και Ροκ Ομίλου. Ώρα 7μμ.

Στη συναυλία συμμετέχουν το σύνολο ροκ μουσικής του σχολείου, ο Όμιλος ροκ μουσικής, καθώς και όλα τα σύνολα μουσικής έκφρασης του Λυκείου: Σύνολο πολυφωνικής acapella μουσικής, σύνολο λαϊκής μουσικής, σύνολο ξένης ποπ μουσικής και σύνολο τζαζ μουσικής. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, τα οποία είναι οι πρώτοι απόφοιτοι του σχολείου.

Σάββατο 20 Απριλίου – Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Συναυλία ατομικών οργάνων. Ώρα 6μμ. Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων: πιάνου, κλασικής και ηλεκτρική κιθάρας. Κυριακή 21 Απριλίου – Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Ανατολικής Σάμου. Συναυλία ατομικών οργάνων. Ώρα 11πμ. Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων: πιάνου, ακορντεόν, κλασικής κιθάρας, μπουζουκιού και ταμπουρά.

Κυριακή 21 Απριλίου – Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Συναυλία ατομικών οργάνων. Ώρα 6μμ. Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων: πιάνου, ταμπουρά, κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Μουσικού Σχολείου Σάμου… συνεχίζονται…

Τα μουσικά σχολεία προσφέρουν πολλά οφέλη τόσο στην προσωπική ανάπτυξη όσο και στην εκπαίδευση. Προσφέρουν μαθήματα σε μουσική θεωρία, ανάγνωση νότων, εκτέλεση οργάνων και τραγουδιού. Αυτά τα μαθήματα ενισχύουν τις μουσικές δεξιότητες των μαθητών. Το να μάθεις ένα μουσικό όργανο ή να τραγουδήσεις απαιτεί αφοσίωση και προσπάθεια. Καθώς οι μαθητές βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

Η μουσική είναι μια τέχνη που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την έκφραση. Τα μουσικά σχολεία προωθούν τη δημιουργία μουσικής και την αυτοέκφραση μέσω συνθέσεων ή αυτοσχεδιασμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με τη μουσική μπορεί να βελτιώσει την ακαδημαϊκή επίδοση σε άλλους τομείς, όπως η γλώσσα, η μαθηματική κατανόηση και η επικοινωνία.

Τα μουσικά σχολεία προσφέρουν μια ευκαιρία για τη δημιουργία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών μέσω μουσικών συνόλων ή ορχηστρών, ενώ συνολικά, προάγουν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία που θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα θετικές επιπτώσεις στη ζωή των μαθητών.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ