Ελισσαίος Μαυρατζώτης: «Θα πρέπει να βγάλουμε τη Σάμο από την στασιμότητα, να κάνουμε τη Σάμο ένα νησί πρότυπο» (Ηχητικό)

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Αρχική Σελίδα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Άλμα Aνάπτυξης για το Β.Αιγαίο», με επικεφαλής τον Κ. Μουτζούρη και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης.

«Είμαι χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, είμαι χρόνια μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, από την αρχή του Ενιαίου Δήμου Σάμου. Έχω υπηρετήσει το νησί σε όλο το μήκος και πλάτος του. Το 2010, η θητεία ήταν από τις πιο δύσκολες, γιατί η κρατική επιχορήγηση που έπαιρναν οι τέσσερις δήμοι της Σάμου, ήταν στο ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξαφνικά με τα μνημόνια ήρθε ένας δήμος ενιαίος, με μία κρατική επιχορήγηση 750.000 τον χρόνο. Χωρίς κρατικές ενισχύσεις, ακόμα και τα απορριμματοφόρα είχαν πρόβλημα να βάλουν πετρέλαιο, ώστε να γίνει η περισυλλογή των σκουπιδιών. Μια δύσκολη εποχή, ο δήμος προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του».

Ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο κ. Μαυρατζώτης είχε ασχοληθεί με πολλά θέματα, όπως π.χ. το master plan, το οποίο θα βοηθήσει πολύ την πόλη της Σάμου, αλλά και έργα υποδομής, όπως οι επιβατικοί σταθμοί στο Βαθύ, η πύλη εισόδου στο Καρλόβασι κ.α. Ο ίδιος, ένιωσε πως ήρθε η στιγμή να ανοίξει ένα νέο κύκλο στην αυτοδιοικητική εμπειρία του, με εφόδιο όλη την εμπειρία που απόκτησε, ώστε να συμβάλλει και ο ίδιος στις νέες ανάγκες, που έχουν δημιουργηθεί στο νησί, στις νέες προκλήσεις, για τις υποδομές.

Ελισσαίος Μαυρατζώτης: «Θα πρέπει να βγάλουμε τη Σάμο από την στασιμότητα, να κάνουμε τη Σάμο ένα νησί πρότυπο» (Ηχητικό)

«Από την καινούργια θέση ευθύνης, αν οι πολίτες με προτιμήσουν, θα κινηθώ προς την ίδια αναπτυξιακή κατεύθυνση και αυτή την φορά. Η δύναμη της Περιφέρειας είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι είναι η επαφή που υπάρχει με το κέντρο αποφάσεων, την κυβέρνηση και πρέπει να διοχετεύσει όλους τους οικονομικούς πόρους στους δήμους και κατ΄επέκταση στην κοινωνία. Πρέπει να γίνονται σοβαρές προτάσεις, σοβαρές μελέτες, οι οποίες αυτές πρέπει να έχεις τέτοιον προγραμματισμό ώστε να απορροφήσεις όλα αυτά, από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ».

Αυτό που τόνισε ο κ. Μαυρατζώτης, είναι ότι όλα αυτά προϋποθέτουν μία συνεργασία του Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε, κυριαρχούσε μία ένταση και αυτή πρέπει να σταματήσει, όπως και η μετάθεση ευθυνών.

Ο κ. Μαυρατζώτης, αναφέρθηκε στη σημασία της Περιφέρειας και τη μέριμνα που επέδειξε κατά την διάρκεια του Covid-19, αλλά και για τη θεαματική απορρόφηση ΕΣΠΑ και των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ελισσαίος Μαυρατζώτης: «Θα πρέπει να βγάλουμε τη Σάμο από την στασιμότητα, να κάνουμε τη Σάμο ένα νησί πρότυπο» (Ηχητικό)

«Συμφωνούμε όλοι ότι, τα προβλήματα του νησιού μας δεν έχουν χρώματα, χρειάζονται πρωτίστως βούληση, προτάσεις και λύσεις. Θα πρέπει να υπηρετήσουμε με συνέπεια το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ενώνοντας όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της περιφερειακής μας αρχής, για τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Θύμαινα. Θα πρέπει να βγάλουμε τη Σάμο από την στασιμότητα, να κάνουμε τη Σάμο ένα νησί πρότυπο».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ