Βασίλης Πανουράκης: «Τα προβλήματα με τις μετακινήσεις μαθητών υπήρχαν πάντα, αλλά δίνονταν λύσεις»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Βασίλης Πανουράκης: «Τα προβλήματα με τις μετακινήσεις μαθητών υπήρχαν πάντα, αλλά δίνονταν λύσεις»

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Πανουράκης Βασίλης με αφορμή προβλήματα που προέκυψαν με τη μεταφορά μαθητών που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με αφορμή την 111η επέτειο της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις και τη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βαθύ, συμμετέχουν αντιπροσωπείες σχολείων από όλο το νησί. Ωστόσο, φέτος όπως σχετικά ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Άννη Ανδρεάδου δεν υπάρχει τρόπος κάλυψης της δαπάνης.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης είπε: «Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν πάντα. Το θέμα είναι αυτοί που διοικούν να βρουν τρόπο να λύνουν το όποιο πρόβλημα προκύπτει. Είχα τον τρόπο μου και έλυνα όχι μόνο αυτό το πρόβλημα που υπάρχει με την μεταφορά των μαθητών αλλά και άλλα.

Για παράδειγμα μεγάλο πρόβλημα είχε προκύψει και με τις πανελλήνιες με τους μαθητές του ΕΠΑΛ που  ήταν αναγκασμένοι να έρθουν από το Καρλόβασι σε εξεταστικό κέντρο εδώ, που και εκεί υπήρχε μια ρυθμιστική από την πλευρά του Υπουργείου ότι δεν μπορούσαν να μεταφερθούν με τον τρόπο που γίνονται οι μεταφορές των μαθητών. Κι εκεί έδωσα λύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ζημίωσα το ελληνικό δημόσιο. Καταλαβαίνετε, αν άφηνα τους  μαθητές να μην μεταφερθούν για να δώσουν πανελλήνιες τι είχε να γίνει. Αυτοί λοιπόν που είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας θα πρέπει να βρουν λύση για όποιο πρόβλημα προκύπτει. Το σίγουρο είναι ότι το Υπουργείο δεν καλύπτει την μεταφορά των μαθητών σχετικά με την παρέλαση».

Σχολιάζοντας δήλωση της κ. Ανδρεάδου ότι δεν πρόκειται να παρανομήσει ανέφερε:

«Δεν είναι το θέμα να παρανομήσεις. Ούτε κι εγώ παρανόμησα αλλά έχοντας μια καλή σχέση με όλους τους εμπλεκόμενους, εννοώ με τους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν την μεταφορά των μαθητών, έδινα λύση. Είναι  το πώς τους προσεγγίζεις και το πόσο εμπιστοσύνη σου έχουνε. Είναι και θέμα προσώπων. Μπορεί να παρακάλεσα αλλά το πρόβλημα λυνόταν χωρίς να ζημιώνεται το δημόσιο».

«Εγώ έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω όχι μόνο σαν Αντιπεριφερειάρχης αλλά και σαν άνθρωπος και σαν γονέας και αναφέρομαι και στους μαθητές του ΕΠΑΛ που δόθηκε δύο φορές λύση. Έχω όμως ένα παράπονο.

Ενώ έδινα αυτές τις λύσεις δεν βγήκε δημόσια κάποιος από την κοινότητα των καθηγητών να πει ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη γι` αυτό που έκανε. Αυτό είναι το παράπονό μου» είπε κλείνοντας ο κ. Πανουράκης.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ