Έναρξη τουρνουά μίνι μπάσκετ στη Σάμο και Ικαρία

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Ανακοινώθηκε η απόφαση (βούλευμα), για την υπόθεση του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του Λεωνίδα Χατζημιχάλη από το Παλαιόκαστρο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς

Έναρξη τουρνουά μίνι μπάσκετ στη Σάμο και Ικαρία

Μετά από πολλά χρόνια, άλλος ένας στόχος που έχει θέσει από την αρχή της θητείας του το νέο ΔΣ της ΤΕ Σάμου ΕΟΚ, ήταν και η πραγματοποίηση αγώνων – τουρνουά για τις κατηγορίες παμπαίδων και μίνι.

Οι αγώνες ξεκινούν από το Σάββατο 07/05 και θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή, πλην του Σαββατοκύριακου (07/08-05), όπου θα έχουμε δύο αγωνιστικές.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα των αγώνων, καθώς και την προκήρυξη των αγώνων.

Καλή επιτυχία σε όλους

Το πρόγραμμα τουρνουά μίνι έχει ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΜΟΥ

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Α ΟΜΑΔΑ Β ΩΡΑ
07/05/2021 ΑΣΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΕΕΣ ΑΘΛΕΩΝ 10:00
ΠΜΑΣ ΚΟΥΡΟΣ ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 11:00
ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΡΕΠΟ  

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Α ΟΜΑΔΑ Β ΩΡΑ
08/05/2021 ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΑΣΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 12:00
ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΠΜΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 10:00
ΑΕΣΣ ΑΘΛΕΩΝ ΡΕΠΟ  

Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ Α ΟΜΑΔΑ Β ΩΡΑ
08/05/2021 ΑΣ ΠΡΑΜΝΟΣ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ 10:00
     

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του καταστατικού της Ε.Ο.Κ. και των κανονισμών της γενικής προκήρυξης πρωταθλημάτων 2021-2022, όπως αυτή μας κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2389 /12-6-2021 έγγραφο της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Το τουρνουά MINIBASKET αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1ο: «ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»
Στο τουρνουά MINIBASKET περιόδου 2021-2022 δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Τ.Ε. Σάμου και διατηρούν ανάλογα τμήματα.

ΑΡΘΡΟ 2ο: «ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ»

Το τουρνουά θα διαρκέσει από τις 7/05/2022  έως και τις 12/06/2022. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 29/04/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Σάμου. Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 28/04/2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00.

ΑΡΘΡΟ 3ο: «ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ»
……………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………

ΑΡΘΡΟ 4ο: «ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ»

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες της MOLTEN μεγέθους size -5, μη εφαρμοζόμενης της Παρ. 4 του Άρθρου 37 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. Επίσης το ύψος του στεφανιού θα είναι 2.60 όπως ορίζεται από τους διεθνείς κανονισμούς του MINIBASKET (FIBA).

Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από ΟΚΤΩ (8) ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟ και έως ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) κατά ΜΕΓΙΣΤΟ αθλητές, συνολικά 21 άτομα (17 θέσεις στην περιοχή του πάγκου διαθέσιμες  για τα μέλη της ομάδας, αναπληρωματικούς/ές παίκτες/τριες και το επιτελείο της ομάδας). Η γηπεδούχος ομάδα κάθεται αριστερά της γραμματείας και η φιλοξενούμενη ομάδα κάθεται δεξιά της.

ΑΡΘΡΟ 5ο: «ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»

Στο τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2010 και νεότεροι. Επίσης τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και πέντε  (5) αθλήτριες γεννηθείσες το 2010 και νεότερες, εφόσον το επιθυμούν. Η συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες θα γίνεται με θεωρημένη ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ από γιατρό.

ΑΡΘΡΟ 6ο: «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ»

Για τη διεξαγωγή του Τουρνουά Μini basket  θα ισχύουν οι κάτωθι Κανονισμοί:

  1. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι συνολικά για ΕΞΙ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ (8’) ΜΙΚΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Η αλλαγή του Ημιχρόνου θα πραγματοποιείται μετά το πέρας του Τρίτου ΟΚΤΑΛΕΠΤΟΥ. Στο πέρας ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΛΕΠΤΩΝ 4’ του μικτού χρόνου θα σταματά ο χρόνος και θα γίνεται TIME OUT 15’’ και αλλαγές αθλητών.
  2. Τα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να μην χρησιμοποιούν αθλητή μετά από διακοπή για αλλαγές ή στο τέλος του ΟΚΤΑΛΕΠΤΟΥ, εφόσον διαθέτουν στη σύνθεση τους από ΔΕΚΑ Αθλήτριες και πάνω. Σε περίπτωση που διαθέτουν λιγότερους από ΔΕΚΑ αθλητές, απαγορεύεται ρητά η χρήση αθλητή για περισσότερα από ΟΚΤΩ (8’) λεπτά συνεχόμενα.

Τα Σωματεία, είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν όλους τους αθλητές που είναι δηλωμένοι στο Φ.Α. για χρονική διάρκεια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ (2) ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ μικτού χρόνου  ή συνολική συμμετοχή των αθλητών κατ’ ελάχιστον σε ΔΕΚΑΕΞΙ (16’) ΛΕΠΤΩΝ.

Επιτρέπεται αλλαγή αθλητή μέσα στο μικτό ΤΕΤΡΑΛΕΠΤΟ, μόνο για λόγους υγείας (π.χ. τραυματισμός). Επίσης, απαγορεύεται χρόνος συμμετοχής αθλητή για πάνω από συνολικά ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ ή (32’) ΛΕΠΤΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα, έστω και αν η συμμετοχή του δεν είναι συνεχόμενη.

  1. Στο τουρνουά, ισχύουν οι κανόνες για χρόνο επίθεσης (30’’) δευτερολέπτων και διέλευση από το Κέντρο του γηπέδου (10’’) δευτερολέπτων.
  2. Το σκορ δεν θα υπάρχει σε ηλεκτρονικό και μη πίνακα ούτε στο Φύλλο Αγώνος. Δεν θα συμπληρώνονται προσωπικοί πόντοι στο Φ.Α αλλά ούτε και προσωπικά φάουλ παρά μόνο ομαδικά φάουλ.
  3. Η άμυνα περιμένει την αντίπαλη ομάδα πίσω από το κέντρο του γηπέδου.
  4. Απαγορεύεται ρητά η εφαρμογή από τους προπονητές, οποιασδήποτε μορφής ΑΜΥΝΑΣ ΖΩΝΗΣ (απλής, σύνθετης κλπ), και η οποιαδήποτε μορφή ZONE PRESS. Σε περίπτωση εφαρμογής αυτών των ειδών άμυνας, οι διαιτητές κάνουν παρατήρηση εξηγώντας στους μικρούς αθλητές τι δεν πρέπει να κάνουν και κάνουν σαφή προειδοποίηση στον προπονητή.
  5. Δεν επιτρέπεται καμία μορφή πίεσης σε οποιοδήποτε μέρος του γηπέδου.
  6. Δεν επιτρέπεται η βοήθεια από την αδύνατη πλευρά (WEAK SIDE) αλλά ούτε και η βοήθεια από την δυνατή πλευρά. Οι παίκτες υποχρεωτικά μαρκάρουν τον παίκτη τους.
  7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε είδους screen στην μπάλα ή μακριά από την μπάλα όπως επίσης και οι παγίδες σε οποιοδήποτε μέρος του γηπέδου.
  8. Τα άουτ θα γίνονται χωρίς ο διαιτητής να δώσει την μπάλα στον παίκτη αλλά ο μικρός αθλητής θα έχει δικαίωμα να πάρει την μπάλα και να κάνει το άουτ μόνος του.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι για τη διαφύλαξη του κύρους του Τουρνουά, θα ελέγχεται συνεχώς η τήρηση των ανωτέρω Κανονισμών.

ΑΡΘΡΟ 7ο: «ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ »

Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν στα Κλειστά Γήπεδα της ΤΕ Σάμου

ΑΡΘΡΟ 8ο: «ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ »

Δεν θα υπάρξει βαθμολογική κατάταξη το Τουρνουά γίνεται για παιδαγωγικούς σκοπούς και ΜΟΝΟ

ΑΡΘΡΟ 9ο: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ »

α) Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα ίδια τα σωματεία. Οι αγώνες θα διεξάγονται με διαιτητές, προπονητές ή γυμναστές.

ΑΡΘΡΟ 10ο: «ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ »

Οι προπονητές θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν σχολαστικά, όσα ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στο Άρθρο 6, καθώς ο σκοπός του Τουρνουά δεν είναι τα αποτελέσματα και η νίκη στα παιχνίδια, αλλά η συμμετοχή όλων των αθλητών. Σκοπός του προπονητή είναι να εστιάζει στα θετικά και να αποφεύγονται αρνητικοί σχολιασμοί παιδιών.

samosbasket.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ