Χαρτογραφώντας την Ελλάδα. Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον κ. Στέφανο Ψημμένο

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν σήμερα Παρασκευή 2/2 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας, μαθητές των γυμνασίων της Σάμου, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους.

Επρόκειτο για το πρότζεκτ “Χαρτογραφώντας την Ελλάδα” με επικέντρωση όμως στα μονοπάτια της Σάμου, του κ. Στέφανου Ψημμένου της εταιρείας TERRAIN EDITION”.

Ο κ. Ψημμένος με τρόπο εύληπτο και παραστατικό, έδειξε στους μαθητές τι είναι και πώς γίνεται η χαρτογράφηση βουνών, παραθαλάσσιων περιοχών και γενικά η σηματοδότηση των μονοπατιών για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού.

Εξήρε το φυσικό ανάγλυφο του νησιού μας, τι μπορεί να γίνει για να αξιοποιηθεί κάθε σπιθαμή εδάφους και έκανε την σύγκριση με την περιοχή του Τυρόλο στις ΄Αλπεις που διατηρεί τουριστικό ρεύμα 12 μήνες τον χρόνο και 18 εκατομμύρια επισκεπτών, και που έχει σηματοδοτήσει μονοπάτια 30.000 χιλιομέτρων, ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές και άλλα.

Ζήτησε από τους μαθητές να γίνουν βοηθοί του στο μέλλον για να χαρτογραφήσουν όλες τις περιπατητικές διαδρομές του νησιού και δέχτηκε βροχή ερωτημάτων για διάφορα θέματα και μυστικά της χαρτογράφησης.  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα