Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή: Θρηνούμε μια μεγάλη απώλεια. Για τον φίλο και σύντροφο Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλο

Είναι λίγες οι φορές που τα λόγια και τα κείμενα φαντάζουν και είναι πραγματικά λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα από την απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου, ενός πολύτιμου συντρόφου, ενός άξιου συνανθρώπου με όλη τη σημασία της λέξης. Η απρόσμενη απώλεια του Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλου ανεβάζει στα χείλη όλων βουβή πίκρα, πόνο κι ένα τεράστιο γιατί.

Από τα πλέον ενεργά μέλη της σαμιακής κοινωνίας, ο Αγαμέμνων, ο φίλος και σύντροφος Μέμος, υπηρέτησε τον άνθρωπο χωρίς αμφιταλαντεύσεις και διακρίσεις. Πιστός στις αρχές και τις αξίες του, στάθηκε στο πλευρό των πλέων κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, συμμετέχοντας σε δεκάδες διασώσεις προσφύγων στο Αιγαίο. Μια προσφορά ανεκτίμητη, που όπως πολλές φορές μας είχε εκμυστηρευτεί τον είχε σημαδέψει.

Αποστρατεύτηκε το 2007 με το βαθμό του Συνταγματάρχη και από τότε ήταν εκπαιδευτής καταδύσεων. Το 2007 ήταν από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης εθελοντικών υποβρύχιων καθαρισμών στη Σάμο, ενώ συμμετείχε σε συλλόγους και σωματεία του νησιού με σκοπό τις εθελοντικές δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ως υποψήφιος με την παράταξη Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή, στις περιφερειακές εκλογές του 2014, ανέδειξε αρχές και αξίες που τείνουν να χαθούν μέσα στον ορυμαγδό μιας εποχής που ξεχνά τον άνθρωπο ως πρωταγωνιστή της ιστορίας και το ήθος ως εξαιρετικά σημαντική παράμετρο της πολιτικής.

Ο Αγαμέμνων είχε ακόμα να δώσει πολλά και το κενό που αφήνει είναι πραγματικά μεγάλο.

Τα μέλη της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι και η επικεφαλής της παράταξης, Αγλαΐα Κυρίτση, εκφράζουν τα πιο ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αγλαΐα Κυρίτση

Μαρία Νικολάρα

Νίκος Ταναΐνης

Αλέξανδρος Σταθακιός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »