Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, λόγω επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, λόγω επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Λόγω επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο μας η προγραμματισμένη στάση εργασίας  που είχαμε κηρύξει  αλλάζει και γίνεται  Πέμπτη 4 Ιουνίου 8:30πμ-11:30πμ.

8:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

<<Υποδεχόμαστε>> τον Υπουργό και απαιτούμαι:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Ένταξη όλων των Υγειονομικών στα ΒΑΕ χωρίς όρους  και προϋποθέσεις.

Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

Άμεση πρόσληψη Παιδιάτρων Πνευμονολόγων Παθολόγων, ΩΡΛ, Ιατρών ΤΕΠ κ.α.

Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας για όλους με πρόσληψη Γιατρού εργασίας και Τεχνικού. 

Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων , που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις, επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ και την πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων , που υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας.

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης λόγω των κυβερνητικών σχεδιασμών και επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι , που καλύπτουν βασικές ανάγκες στην φύλαξη , στην καθαριότητα , την εστίαση και γενικώς όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες των Δημόσιων Μονάδων Υγείας , σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της επιδημίας SARS-CoV-2.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες υγείας και τυχόν απόλυσης τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης, που θα δημιουργήσει στους ίδιους και στις οικογένειες τους – θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων , ιδιαίτερα στην σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Πρόσφατο παράδειγμα στο νοσοκομείο μας είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που δόθηκε αγώνας για να μην περάσουν σε εργολάβο. προσλήφθηκαν λιγότεροι από όσους υπηρετούσαν το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα η καθαριότητα να είναι ελλιπής εν μέσω πανδημίας, οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να λάβουν την κανονική τους άδεια και τις ημέρες ανάπαυσης. 

Επίσης τρανταχτό παράδειγμα για το νοσοκομείο μας είναι το προσωπικό της φύλαξης που αν δεν δινόταν παράταση των συμβάσεων για λίγους μήνες, σήμερα θα ήταν απολυμένοι και την θέσης τους θα είχαν πάρει εργολαβικοί εργαζόμενοι , οι οποίοι θα δούλευαν σε χειρότερες συνθήκες εργασίας χωρίς δικαιώματα και με χαμηλότερους μισθούς. Η διοίκηση του νοσοκομείου ήταν έτοιμη και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την  εκχώρηση της υπηρεσίας φύλαξης σε εργολαβική εταιρία. Αντίστοιχα με απόλυση κινδυνεύουν τους επόμενους μήνες και άλλοι συνάδελφοι , που εργάζονται με συμβάσεις λόγω της άρνησης και της σημερινής κυβέρνησης , όπως και όλων των προηγούμενων να τους μονιμοποιήσει.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό , σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας την Πέμπτη 4-6-2020 και ώρα 12μμ έως 3μμ και συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για ενημέρωση και συζήτηση στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρα δράσης , για να διεκδικήσουμε : 

-Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

-Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρίες.

-Να τροποποιηθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου Σάμου , ώστε να ανταποκρίνεστε στις απαιτούμενες σύγχρονες ανάγκες, να επανέλθουν όλες οι θέσεις που είχαν κοπεί από τον οργανισμό του νοσοκομείου.

-Να ενισχυθεί τώρα το Νοσοκομείο της Σάμου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , με επείγουσες διαδικασίες , να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχει μετακινήσει η διοίκηση στις θέσεις στις οποίες προσλήφθηκαν.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                                 Παναγιώτα Λαγογιάννη  

Groomers01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »