Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Μεγάλη δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μεγάλη δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με εκπρόσωπο τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Μαυρατζώτη, πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά προς το Διαδημοτικό Κοινωνικό

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Η Μεγάλη Πέμπτη, τέταρτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Αθήνα εκδήλωση παρουσίασης των μοναδικών κρασιών του Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παραβρέθηκε στην έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» που συνδιοργάνωσαν για 4η συνεχόμενη χρονιά οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στην Αίγλη του Ζαππείου.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες, ειδικοί του κλάδου και φίλοι του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αιγαιοπελαγίτικα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου από την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο.

00KrasiaAigaiou02

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατά την επίσκεψή της στο χώρο της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είμαστε δίπλα στους παραγωγούς των κρασιών του Αιγαίου και διοργανώνουμε για 4η χρονιά στο Κέντρο της Αθήνας την έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα», για να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους του κρασιού να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες και να διαπιστώσουν την υψηλή ποιότητα, αλλά και τη μοναδικότητα των κρασιών των νησιών του Αιγαίου».

Η Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία του οινικού τουρισμού και της διασύνδεσής του με τη γαστρονομία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται για την προώθηση των υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

«Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην υποστήριξη της αμπελουργίας και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να χρηματοδοτήσουμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρότυπο ερευνητικό πρόγραμμα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμπελοκαλλιέργεια και άμεσα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή», επεσήμανε η κα. Καλογήρου.

00KrasiaAigaiou03

Η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:

Τα γλυκά κρασιά του Αιγαίου και οι διαφορές τους.

Πώς παράγονται τα παγκοσμίου φήμης γλυκά κρασιά του Αιγαίου;

Στις σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου του οίνου Ντίνου Στεργίδη απάντησε ο καθηγητής οινολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου οινολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Κοτσερίδης.

00KrasiaAigaiou04

Γευστική δοκιμή αιγαιοπελαγίτικων γλυκών κρασιών

Από τη θεωρία στη πράξη!

Αρμονία στη γεύση: Κρασί και Ψάρι.

Πώς ταιριάζουν συγκεκριμένα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και κρασιά, ανάλογα με το γευστικό τους προφίλ;

Συζήτησαν οι: Σίμος Γεωργόπουλος, δημοσιογράφος οίνου και ερασιτέχνης ψαράς, Βασίλης Τσατσάκης, σεφ του εστιατορίου Ψαράδες και Θάλεια Τσιχλάκη, δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ