Συνάντηση Ελληνικού Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου με την “Ανατροπή”

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων, βασικά στελέχη της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” συναντήθηκαν με μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.

Οι δράσεις του συλλόγου, αυτή την περίοδο, είναι η διοργάνωση πεζοπορικών εκδρομών και αγώνων. Έγινε συζήτηση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, θεματικό τουρισμό σχετικό με το περιβάλλον, την ορειβασία, την πεζοπορία, που για την υλοποίησή του πρέπει να υπάρχει υποδομή και βοήθεια.

Από την πλευρά του συλλόγου, έχουν δημιουργηθεί αναρριχητικά πεδία, αλλά δεν μπορούν να συντηρηθούν λόγω πόρων. Επίσης, έχει γίνει αξιόλογη δουλειά σε 22 φαράγγια που είναι ασφαλισμένα. Υπάρχει και οδηγός με 60 περιπατητικές διαδρομές, αλλά πολλές φορές τα μονοπάτια αυτά δεν είναι προσβάσιμα.

Έγινε σύγκριση με την Κάλυμνο, όπου εκεί υπήρχε εύνοια από τον δήμο. Φτιάχτηκαν υποδομές, έγινε διαφήμιση, πίστεψαν σε κάτι διαφορετικό, και έτσι οι αναρριχητικές της διαδρομές έχουν γίνει παγκόσμιες πλέον γνωστές.  

Άποψη της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” είναι ότι πρέπει να επενδύσουμε σε αυτές τις μορφές περιβαλλοντικού τουρισμού. Με σωστές υποδομές και βοήθεια σε σχετικούς συλλόγους, που έχουν γνώση του αντικειμένου, μπορεί να αυξηθεί ο τουρισμός, ιδιαίτερα ο χειμερινός, δείχνοντας παντού τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Η Περιφέρεια οφείλει να εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Σάμου

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 2 Νοεμβρίου υπέβαλε αίτημα για συζήτηση του θέματος του καταστροφικού σεισμού της Σάμου στο ΠΣ. Στόχος της συζήτησης δεν θα ήταν

Περισσότερα »