Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου: ΟΧΙ στις λευκές νύχτες που μαυρίζουν τη ζωή μας. Δουλειά με πλήρη δικαιώματα

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Χρόνο με το χρόνο αναδεικνύονται οι “μαύρες μέρες” για τη ζωή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Από τη πρώτη χρονιά ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προειδοποίησε και προειδοποιεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι “λευκές νύχτες” με τα διάφορα χάπενιγκ, εκπλήξεις κ.λπ. δεν είναι τίποτα άλλο από το όχημα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Όλα αυτά αποτελούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για “ειδικές επιχειρησιακές ζώνες” στις οποίες θα ισχύει η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών, με εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, δούλεψαν και δουλεύουν μεθοδικά για την απελευθέρωση του ωραρίου, για να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό είναι και η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και η υπαγωγή του στη ΓΓ Εργασίας του υπουργείου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, εφαρμόζει όλα τα παραπάνω, όπως την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Δυστυχώς για όλους μας, η ίδια η ζωή έρχεται να επικυρώσει τις προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν υποστεί εξευτελιστικούς μισθούς, πολλοί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν έχουν ωράριο. Ειδικά σε αλυσίδες καταστημάτων οι εργαζόμενοι δουλεύουν νύχτα μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, με κάμερες στο χώρο εργασίας.

Παράλληλα το 70% των επαγγελματιών χρωστάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία, ενώ δεκάδες μαγαζιά κλείνουν, αλλάζουν χέρια, πετώντας στην ανεργία δεκάδες αυτοαπασχολούμενους μέσα στα χρέη και στις υποχρεώσεις. Μια βόλτα στο Βαθύ φτάνει για να δούμε πόσα μαγαζιά παραμένουν κλειστά ή ανοίγουν πρόσκαιρα και κλείνουν, για ν’ ανοίξει κάτι άλλο που κι αυτό θα ακολουθήσει τη μοίρα του προηγούμενου.

Θα το επαναλάβουμε άλλη μια φορά. Όσες “λευκές νύχτες” κι αν γίνουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι θα φτωχαίνουν και θα δυστυχούν μέρα τη μέρα, ενώ θα κερδίζουν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σ/μ κ.λπ.

Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων απέναντι στα κοινά προβλήματα (φορολογία, χαράτσια, απεγκλωβισμό προσφύγων, υγεία, παιδεία κ.λπ.).

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, σας καλούμε να γνωριστείτε, να συσπειρωθείτε στο σωματείο μας, το “σπίτι” κάθε εργαζόμενου και να παλέψουμε όλοι μαζί διεκδικώντας:

* Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

*Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση

*Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

*Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΤΟ Δ.Σ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »