Στάντζος: Οι δύο Δήμοι θα συνεργαστούν, αλλά θα κοιτάξουμε και «τα του οίκου μας». Λυμπέρης: «Το να πάει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος όπου θέλει, είναι ανέφικτο» (Ηχητικά)

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε ο νέος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το κύριο θέμα αφορούσε τους εργαζομένους του Ενιαίου Δήμου Σάμου και το πώς θα διαχωριστούν. Σύμφωνα με τις επιθυμίες τους διαχωρίζονται ως εξής: 221 άτομα στην Ανατολική Σάμο και 99 στη Δυτική Σάμο. Μια απόφαση που πέρασε κατά πλειοψηφία, αλλά η συγκεκριμένη απόφαση θα διαβιβαστεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Οι δύο δήμοι θα προχωρήσουν ξεκάθαρα, συνεργαζόμενοι σε πολλά θέματα, αλλά ο κάθε Δήμος θα κοιτάξει τα του οίκου του και γι αυτό εξάλλου ψηφιστήκαμε και εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε ένα νομοθέτημα που έγινε στο πόδι, για να εξυπηρετήσει καθαρά λαϊκιστικά κριτήρια και τοπικιστικά ανά την Ελλάδα, να διαλύσει το νησί».

Ο κ. Στάντζος τόνισε πως δεν θα διαλύσουν κανέναν Δήμο και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και η κατανομή θα γίνει δίκαια, ο διαχωρισμός έγινε σε σωστή βάση. Δεν θα πρέπει να μετακινηθούν περισσότεροι υπάλληλοι από την Ανατολική Σάμο καθώς ορισμένοι τομείς και υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν σωστά.

Το αίτημα είναι η άμεση στελέχωση για ειδικότητες «κλειδιά». Έχει ζητηθεί από τον κ. Στάντζο συνάντηση με το νέο βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη και το νυν δήμαρχο Σάμου με τον κ. Κουμουτσάκο. Αυτό που περιμένει ο κ. Στάντζος είναι η επίσημη απογραφή έναρξης των δύο δήμων που θα αποσαφηνίσει πολλά πράγματα.

Μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη (10/07) φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη» ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης ο οποίος δήλωσε:

«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός από τους νέους δημάρχους για το τι θα αντιμετωπίσουν με την παραλαβή των καθηκόντων τους από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη διάσπαση των δύο δήμων. Ήταν ευθύνη της κυβέρνησης να γίνουν όλες οι σωστές διαδικασίες. Όμως όλα έγιναν πρόχειρα, συνέπεσαν και οι εκλογές, οπότε χάθηκε και η επαφή με την κεντρική διοίκηση και το υπουργείο και έχουν μείνει όλα στον αέρα.

Χρειαζόμαστε στήριξη και οικονομική και νομοθετική, έχουν δημιουργηθεί 12 νέοι δήμοι από τους 5 που διασπάστηκαν και οι 12 δημιουργούνται από την αρχή. Ακόμα και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου που έχει την έδρα ως ενιαίος, δεν είναι οργανωμένος».

Τα προβλήματα είναι κοινά και για τους δύο δήμους της Σάμου και τα έθεσαν στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος περιμένει τις προτάσεις, τις ιδέες και τα προβλήματα. Για τους υπαλλήλους θα ήταν το ιδανικό να πάει ο καθένας όπου επιθυμεί, «όμως με το να πάει ο καθένας όπου θέλει, δεν υπάρχει λειτουργικότητα και στους δύο δήμους». Το θέμα θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και θα παρθούν αποφάσεις, το να πάει ο καθένας όπου θέλει «είναι ανέφικτο» όπως τόνισε κ. Λυμπέρης.

Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο, αλλά το κύριο και πιο δύσκολο είναι να σταθούν οι δήμοι από άποψη εργαλείων, προσωπικού, οργάνωσης κ.τ.λ.

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »