Σωτήρης Μαργιωρής: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα «Ηραία – Πυθαγόρεια»

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Σωτήρης Μαργιωρής.

Κορύφωση του Φεστιβάλ «Ηραία- Πυθαγόρεια» από την Κυριακή 18 Αυγούστου ως την Τρίτη 20 Αυγούστου, με τον αγώνα δρόμου γυναικών, αφιερωμένο στην θεά Ήρα. «Φέτος είναι μία γιορτή που θα μπορούσα να πω ότι, η πρώτη μέρα είναι αρκετά πιο πλούσια σε σχέση με την περσινή, που ήταν η πρώτη φορά που κάναμε το ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. Είναι μια εκδήλωση, που είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο με οδηγό τη μουσική.

Ξεκινάει από την αρχαιολογική ζώνη του Πυθαγορείου και καταλήγει στα νεότερα χρόνια και στο σήμερα, μέσα από μουσικές τάσεις. Δηλαδή σε κάθε εποχή που αλλάζει, υπάρχει ένα συγκρότημα που παίζει τη μουσική εκείνης της εποχής. Συνολικά, αυτή η διαδρομή που θα ξεκινήσει από το πάρκινγκ του Δημ. Σχ. Πυθαγορείου, στις 7 μ.μ., θα έχει 12 μουσικές στάσεις που θα αφορούν όλη την ιστορία της Σάμου, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας».

00AfisaHraia

Η ξενάγηση θα τελειώσει με συναυλία στην πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο, με τίτλο ’’Πες μου θάλασσα’’. Είναι ένας τρόπος να μάθουν και οι Σαμιώτες κάποια κομμάτια της ιστορίας του τόπου μέσα από την μουσική ξενάγηση.

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στον ποταμό Ίμβρασσο θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των Ηραίων, ενώ την Τρίτη 20 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις, κλείνουν με τον αγώνα δρόμου γυναικών, που έχει γίνει διεθνής πλέον, με συμμετοχές από ξένες χώρες. Ώρα έναρξης του αγώνα έχει οριστεί το απόγευμα της Τρίτης στις 7 η ώρα από το Ναό της Ήρας με τερματισμό στο Πυθαγόρειο, όπου φέτος έχει ετοιμαστεί υποδοχή στις αθλήτριες , ενώ στις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει η πομπή των Ηραίων.

«Είναι δύσκολο, αλλά όταν βγαίνει το τελικό αποτέλεσμα τα ξεχνάς όλα, γιατί προβάλλει και διαφημίζει πολύ το νησί» η όλη διοργάνωση, τόνισε ο κ. Μαργιωρής.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »