Ψηφίστηκαν τα μέτρα που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ψηφίστηκαν τα μέτρα που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αποδεκτά στο σύνολό τους έκανε το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου τα μέτρα που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία έφερε με πρωτοβουλία της στη τελευταία τηλε-συνεδρίαση (Τρίτη 31/3.2020), το θέμα για την ανακούφιση λαϊκών οικογενειών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών  που έμειναν χωρίς εισόδημα εξ αιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.

Τα μέτρα αφορούν στην απαλλαγή τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που δεν λειτουργούν, απαλλαγή από ενοίκια δημοτικών ακινήτων, τελών κατάληψης πεζοδρομίων, δημοτικών τελών για μικρές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση, εξασφάλιση καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους σε νομικά πρόσωπα του δήμου, μέτρα προστασίας των εργαζομένων του δήμου και ιδιαίτερα των εργατών καθαριότητας , των εργαζομένων στο Γηροκομείο και στο Βοήθεια στο σπίτι, διενέργεια απολυμάνσεων σε δημόσια κτίρια, αμαξοστάσιο, απορριμματοφόρα, δημόσιους χώρους συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτήτων.

Επίσης έγινε αποδεκτή η πρόταση για απαλλαγή από δημοτικά τέλη, τέλος παρεπιδημούντων, φόρο ηλεκτροδοτούμενων κλπ για τα κλειστά καταστήματα, για τα οποία όμως απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, όπως είπε η δημοτική αρχή.

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που της αναλογούν και κυρίως να προχωρήσει σε προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού, στην προμήθεια και διάθεση των μέσων προστασίας που απαιτούνται στα Νοσοκομεία, την ενίσχυση των Κέντρων υγείας, των αγροτικών ιατρείων και γενικότερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, εντάσσοντας όλο το δυναμικό τους καθώς και τους ιδιώτες γιατρούς, στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, με αφορμή πρόταση της παράταξης «Η Σάμος αλλάζει», να κάνει δωρεά ο δήμος μέσα προστασίας και άλλα υλικά στο Νοσοκομείο Σάμου.

«Ο δήμος τόνισε έχει την ευθύνη να πάρει μια σειρά μέτρα που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και των δημοτών σαν κι’ αυτά που προτείναμε και έγιναν αποδεκτά. Μέχρι χθες – τόνισε – οι εργαζόμενοι του δήμου δεν είχαν μέσα προστασίας» και συνέχισε: « Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι πράγματι μεγάλες, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα αλλά  πρέπει να αντιμετωπιστούν από κρατικές δαπάνες και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση. Η μετάθεση ευθυνών από το κράτος στις τσέπες και πάλι των δημοτών, σε τόσο κρίσιμες συνθήκες ισοδυναμεί με έγκλημα. Με αυτό το σκεπτικό τοποθετούμαστε με λευκή ψήφο».

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς

Περισσότερα »
Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Συνάντηση Γιώργου Στάντζου με Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τρίτη (02/03), ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος κατόπιν πρόσκλησης του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθεί

Περισσότερα »