Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων σε Καρλόβασι και Σάμο

Παρά το τσουχτερό κρύο που έκανε την εμφάνισή του με το που έδυσε ο ήλιος, πλήθος κόσμου παρακολούθησε το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων στις κεντρικές πλατείες του Καρλοβάσου (Βαλασκαντζή) και Σάμου (Πυθαγόρα).

Χρονικά οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν πρώτα από το Καρλόβασι, όπου εκεί είχαμε τους αγώνες δρόμου, που για πρώτη φορά έγιναν νύχτα. Διαγωνίσθηκαν παιδιά (αγόρια και κορίτσια) του Δημοτικού στα 1.000 μέτρα, ενώ αμέσως μετά διαγωνίσθηκαν (ελεύθερες ηλικίες) στα 5.000 μέτρα. Και οι δύο αγώνες είχαν αρκετά μεγάλη συμμετοχή, ενώ ο αγώνας δρόμου 200μ. των ΑμεΑ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα στους πρώτους, ενώ ν’ αναφέρουμε ότι οι αγώνες δρόμου έγιναν με την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ.

Παιδικές χορωδίες, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιδιά με όμορφα χορευτικά θέματα, απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα όσων βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία Καρλοβάσου, παρά το κρύο που επικρατούσε.

00ChristmasDimarxos02

Στην πλατεία Καρλοβάσου (Βαλασκαντζή) ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημοσθένης Βιτεντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Καλαντζής, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννυ Ανδρεάδου, η οποία ήταν και η ψυχή της εκδήλωσης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κα Ιωάννα Καραγιάννη, κ.κ. Δημήτριος Καραγιάννης και Γιώργος Διακοσταμάτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασίων κ. Μανόλης Μαθιός και το μέλος κ. Μανώλης Νικολού.

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος αφού εκφώνησε τις ευχές του για χαρούμενα Χριστούγεννα και καλή Χρονιά, έδωσε το σύνθημα για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου που συνοδεύτηκε από το άναμμα πυρσών και βεγγαλικών που φώτισαν τον ουρανό του Καρλοβάσου, σκορπίζοντας ελπίδα αισιοδοξίας σε όλους, ενώ η φιλαρμονική Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος» παιάνιζε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έχοντας μαζί της και τον Άγιο Βασίλη

Περίπου στις 21:10, σειρά πήρε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου και εκεί παρά το κρύο, ο κόσμος περίμενε την άφιξη του Δημάρχου από το Καρλόβασι. Μερικές ώρες πριν οι κάτοικοι της πόλης δοκίμασαν σοκολάτα ζεστή και λιχουδιές σοκολατένιες στο σπίτι της σοκολάτας, ενώ τα μικρά παιδιά έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη στο σπιτάκι του, άφηναν τα γράμματά τους στο χριστουγεννιάτικο δένδρο της Ευχούπολης και μπορούσαν να περάσουν λίγα λεπτά στη μικρή φάτνη. Η φιλαρμονικής της ΔΕ Πυθαγορείου παιάνιζε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ ο Δήμαρχος έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου που συνοδεύτηκε από την εκτίναξη αμέτρητων κομφετί στην ατμόσφαιρα.

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πάρης Παπαγεωργίου και Χριστόδουλος Σεβαστάκης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννυ Ανδρεάδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μανδρουραράκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής και το μέλος κ. Στέλλα Καπνιά.

00ChristmasDimarxos03

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος ανέφερε:

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες,

Το 2016 δεν ήταν καθόλου εύκολη χρονιά για τη Σάμο μας. Και δυστυχώς, οι αντιξοότητες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν έχουν τελειώσει. Όμως το νησί μας γιορτάζει! Απόψε στολίζουμε το δέντρο μας! Φωταγωγούμε την πόλη μας! Διαλύουμε το σκοτάδι της μελαγχολίας.

Σε πείσμα της διπλής πίεσης που αντιμετωπίσαμε κι αντιμετωπίζουμε, διεκδικούμε μια ανάσα ξεγνοιασιάς και ανάτασης! Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, που έχει στερήσει και το δήμο μας από κρατική στήριξη και πόρους. Παρά το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα που έθεσε σε μεγάλη δοκιμασία τις υποδομές και την κοινωνική συνοχή του νησιού. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αντέξαμε! Και προχωρούμε μπροστά!

Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών, αλλά, πάνω απ’ όλα της ίδιας της δικής μας κοινωνίας, διαχειριστήκαμε το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα με επάρκεια και περισσή ανθρωπιά. Διαφυλάξαμε την κοινωνική συνοχή: η σαμιακή κοινωνία μπορεί και πρέπει να είναι περήφανη. Διότι, αν και χειμαζόμενη η ίδια, αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που ο ελληνικός πολιτισμός γέννησε και πρόσφερε στην οικουμένη. Μπορώ να πω μάλιστα ότι διεύρυνε τον κύκλο της κοινωνικής αλληλεγγύης!

Στην οικονομική ένδεια και στην κρατική ανεπάρκεια, αντιτάσσουμε με πείσμα, αλλά και με ακούραστη και ασταμάτητη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, την ολοκλήρωση έργων που αναβαθμίζουν τη Σάμο και την ποιότητα ζωής μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και αντιτάσσουμε δράσεις που προσδίδουν νέα δυναμική στην τουριστική ταυτότητα του νησιού. Παλεύουμε με κάθε μέσο για να αναβαθμίσουμε αυτό το προϊόν που είναι η βασικότερη πηγή εσόδων για το νησί μας και πλήττεται από παντού τα τελευταία χρόνια, χωρίς την παραμικρή δική μας ευθύνη.

Φίλες και φίλοι,

Η Σάμος ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα νησί ζωντανό, ασφαλές και φιλόξενο! Φέτος αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τον εορταστικό παλμό και τη χαρά της γιορτής σε παιδιά, σε νέους, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας! Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις σπατάλες χωρίς να κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα των εκδηλώσεων. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσους εργάστηκαν και θα εργαστούν για το σκοπό αυτό!

Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτίζει και θα ομορφαίνει την καθημερινότητά μας από σήμερα, ας είναι ένα δέντρο-σύμβολο ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, κι αισιοδοξίας. Εύχομαι το φως του, αυτές τις άγιες μέρες να σας δώσει υγεία, οικογενειακή ζεστασιά, και δύναμη για το μέλλον που θα αντιμετωπίσουμε μαζί, με ενότητα, κοινή προσπάθεια και συλλογική πίστη στην προοπτική της Σάμου μας.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με περίπατο από το λιμάνι Καρλοβάσου έως την Αγία Τριάδα Παλαιού Καρλοβάσου ξεκίνησε η 4η ημέρα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου και προώθηση χρήσης

Περισσότερα »