Ο Δημοτικός συνδυασμός «Η Σάμος μπροστά» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ (27/01) στην καφετέρια «Δωδώνη», εκεί όπου ο δημοτικός συνδυασμός «Η Σάμος μπροστά», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία πολλών δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και φίλων του συνδυασμού.

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Γεώργιος Αρχοντούλης, ενώ ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος σε μακροσκελή θα λέγαμε χαιρετισμό, αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει από τους αιρετούς ως προς τα δημόσια έργα, το μεταναστευτικό-προσφυγικό και τον τουρισμό.

«Όλοι πρέπει να συμπράξουμε σε ένα σκοπό, στην αντίληψη, συμπόρευση, οράματα και συμπεπραγμένα. Και το ζητάμε σε έναν τόπο που έχει γίνει διάσημος από την διχοστασία, διχογνωμία, από την απώλεια μεγάλου χρόνου στις διαμάχες τις εσωτερικές, τους εγωισμούς, ατομικισμούς, που όμως πρέπει πάντα να κάμπτονται ανεξάρτητα πως εκφράζονται, προς το κοινό συμφέρον. Ένα ηθικό στοίχημα σύμφωνο φιλίας μεταξύ όλων, που πριν από δύο χρόνια και τέσσερις μήνες αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άλμα, με κανόνες, προοπτική, ξέροντας τα μισά από αυτά που θα αντιμετωπίζαμε. Είναι γεγονός πως όταν διοικείς έναν δήμο, διάφορα απρόβλεπτα σημαντικά η ασήμαντα ,η κατάσταση που επικρατεί μπορεί να φέρουν περαιτέρω εμπόδια και να μην δημιουργούν τα απαραίτητα πατριωτικά αναχώματα. Είμαστε στα 1.150 μέτρα από την Τουρκία και είμαστε εδώ, όχι για να δηλώσουμε πως η Σάμος είναι απλά ένα απόρθητο κάστρο, αλλά πως είναι εκφραστής ενός βαθέως πολιτισμού, πολιτισμού που είναι ένα πορθητήριο περιβάλλοντος, ιστορίας και αρχαιότητας.

00PitaSamosMprosta02

Σε αυτή την διαδρομή επιλέξαμε να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι η Σάμος είναι ανύπαρκτη στο κέντρο αποφάσεων, αυτό εκάμθη. Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον η Σάμος να μην είναι στα κέντρα αποφάσεων ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι μη πληροφόρησης, μη συμμετοχής, είτε αυτό είναι μέσω ΚΕΔΕ ,είτε συνάντησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε στην Ευρώπη, στο συμβούλιο κογκρέσο τοπικών και περιφερειακών αρχών, όπου έχουμε την τιμή να είμαστε παρόντες. Η προσπάθεια είναι σαφής και προσδιορισμένη, να φτιάξουμε μια πατρίδα ιδιαίτερη και μεγάλη, σωστή με κανόνες, χωρίς φιλοδοξίες, φανατισμούς και δογματισμούς».

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος είπε ακόμα ότι: «Είμαστε εδώ να προχωρήσουμε το νησί μπροστά, τελειώσαμε όλα τα προγράμματα που παραλάβαμε αγόγγυστα, παρόλο που είχαμε επιβαρυνθεί οικονομικά από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, θα το κάνουμε σωστά χωρίς μεμψιμοιρίες. Επίσης εντάξαμε έργα αξίας 4.500.000 ευρώ, που περιλαμβάνει όλες τις μελέτες που κάναμε, 8 φορές ο προϋπολογισμός του Δήμου . Εξασφαλίζουμε τον τουρισμό με τα πράσινα σημεία και μέσα σε δυο χρόνια θα βγαίνουν όλοι οι τουριστικοί οδηγοί με επισήμανση πόσο πράσινο νησί είμαστε.

Καταφέραμε και πολεμήσαμε την τοξικότητα στο μεταναστευτικό, προσπαθούμε να διαγράψουμε τις αρνητικές εικόνες που άλλοι τις κατευθύνουν και να σταθούμε υψηλά σε ένα στόχο, χωρίς να ξεχνούμε την ανθρωπιστική μας εκδοχή, την υπεράσπιση αθώων προσώπων, διασφαλίζοντας όμως και τα δικαιώματα των πολιτών. Υπάρχουν ορατά αποτελέσματα που φέρνουν στον τουρισμό άνοδο με δουλειά από όλους».

Ο Δήμαρχος ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι: «Η επιθυμία που αναβλύζει από την ψυχή και την καρδιά μας είναι να ζήσουμε σε έναν κόσμο κανονικό, σταθερό, ιεραρχημένο αλλά και καλαίσθητο. Αυτό εκφράζει “η Σάμος μπροστά” και παρ’ όλες τις δυσκολίες και την τεράστια διαχειριστική ανεπάρκεια του κεντρικού κράτους, προχωράμε με υπευθυνότητα».

Ο τυχερός της βραδιάς που βρήκε το φλουρί ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραγιάννης που κέρδισε ένα «γούρι» για το νέο έτος.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »