Ο Δήμος Σάμου για τον προϋπολογισμό του 2018

Μετά την εισήγηση του Τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Περιουσίας  της  Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ο προϋπολογισμός του Δήμου Σάμου για το 2018.

Το Τμήμα προϋπολογισμού ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τον ετήσιο Προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Ο προϋπολογισμός όπως καταρτίστηκε τηρεί όλες τις οδηγίες της κείμενης νομοθεσίας. Επιπλέον, τα ποσά, που κατανεμήθηκαν ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου Σάμου, παραλληλίστηκαν με τον απολογισμό του έτους 2016, έτσι ώστε να  ανταποκρίνονται και να καλύπτουν αποτελεσματικά όλους τομείς δράσεις του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό προβλέπεται η κατανομή του 15% σε μισθολογικό κόστος, 12% σε λειτουργικές δαπάνες  του Δήμου, 43 % σε Έργα και Επενδύσεις καθώς επίσης και 30 % σε πληρωμές Παλαιών Οικονομικών Εκκρεμοτήτων. 

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα του Δήμου υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 39.442.292,95 ευρώ, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο προηγούμενης χρήσης  υπολογίζεται στο ύψος τον 2.680.000,00 ευρώ. Τα έξοδα προβλέπεται να ανέλθουν στα 41.772.942,28 ευρώ, με το Αποθεματικό, για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών να ανέρχεται στο ύψος των 349.340,67 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του έτους 2018, όπως κατατέθηκε και εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου  έκλεισε ισοσκελισμένος (συμφωνία εσόδων – εξόδων) στο ποσό των 42. 122. 282,95 ευρώ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται 43 συγχρηματοδοτούμενα έργα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Το 55% των οφειλών τρίτων προς το Δήμο Σάμου, το σύνολο των οποίων ( οφειλών) ανέρχεται στο ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτή τη στιγμή σε ρύθμιση.

Εκ του Δήμου Σάμου 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »