O Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς στη Horeca Expo παρουσίασε τα φύκια ως νέα γαστρονομική τάση

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Μεγάλη δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μεγάλη δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με εκπρόσωπο τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Μαυρατζώτη, πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά προς το Διαδημοτικό Κοινωνικό

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Η Μεγάλη Πέμπτη, τέταρτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν

Με αθρόα προσέλευση επιχειρηματιών της Εστίασης και μαγείρων συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα (Σάββατο 10/02) το πρόγραμμα του Gastronomy Forum, το οποίο άνοιξε με την εισήγηση του γνωστού executive chef Τάσου Τόλη από τα Palmier Βistrot, με θέμα τη «Δημιουργία γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδος», ξεκινώντας από την περιοχή της Ηπείρου. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η εισήγηση του executive chef του Hilton Athens, Κώστα Αθανασίου, με θέμα την «Νέα Ελληνική Κουζίνα στα ξενοδοχεία», καθώς και η παρουσίαση του chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος πρότεινε «Δημιουργική Κουζίνα με βότανα της ελληνικής γης». 

Τα φύκια ως νέα γαστρονομική τάση

Με αυτό το θέμα εισήγησης, ο Ε. Μπιλιμπάς του Aphrodite Garden Restaurant, ανέδειξε το ολοένα και εντεινόμενο ενδιαφέρον της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής για το συγκεκριμένο προϊόν, που ειδικά φέτος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προϊoντικά gourmet trends. Mεταξύ των πιάτων που παρουσιάστηκαν ήταν “ταλιατέλιες από φύκια με σάλτσα ντομάτας, πιπεριά, μανιτάρια και ελιά”, “σαρδέλες με φυκόρυζο και χαβιάρι ρέγγας”, “μακαρονάδα pesto από φύκια”, “μουσακάς ραγού από γαρίδα με χαβιάρι από φύκια” και “burger με φύκια dulce”. 

Πηγή: www.horecaexpo.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ