Μιχάλης Μητσός: Οι διακοπές νερού που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη της πόλης, οφείλονται στα έργα που γίνονται… σκάβοντας τα συνεργεία στα τυφλά

Μιχάλης Μητσός: Οι διακοπές νερού που συμβαίνουν σε διάφορα μέρη της πόλης, οφείλονται στα έργα που γίνονται… σκάβοντας τα συνεργεία στα τυφλά

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός.

Ένα έργο ύδρευσης πραγματοποιείται από το Μεσόκαμπο για να ανέβει ο αγωγός στην δεξαμενή που θα βρίσκεται στις τρεις εκκλησιές και θα διοχετεύει το νερό.

«Θα ξεκινάει από την Πηγή της Μάνας και τώρα έχει φτάσει στην ευθεία του Κέδρου, όπου στη διαδρομή θα γίνουν τρεις ακόμα δεξαμενές».

Θα γίνει νέο δίκτυο και θα συνδεθούν για καλύτερη κατανομή του νερού. Αυτές οι εργασίες δεν έχουν καμία σχέση με τις διακοπές νερού που γίνονται.

«Οι ζημιές που γίνονται μέσα στην πόλη και στο δίκτυο της πόλης προκαλούν τις διακοπές και αυτό οφείλεται στα συνεργεία που εκτελούν εργασίες καθώς και 2 αντλίες που κάηκαν στον Μεσόκαμπο. Μακάρι να μην γίνονται ζημιές, αλλά δεν σταματάνε κάθε μέρα. Εμείς είμαστε παρόν με αυτό το λίγο προσωπικό που έχουμε και προσπαθούμε κάθε μέρα να αποκαθιστούμε την ζημιά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διακοπές στην πόλη. Και εγώ αισθάνομαι άσχημα όταν κόβεται σε μια περιοχή το νερό για τόσες ώρες, μπορεί και για λίγες ημέρες».

Γίνονται έργα από τον ΟΤΕ και δυστυχώς δημιουργούνται και ζημιές και από αυτά τα έργα, γιατί δεν υπάρχει αποτύπωση δικτύου κάτω από την άσφαλτο, οπότε το κάθε συνεργείο σκάβει στα τυφλά. Γίνονται προσπάθειες χρηματοδότησης για την κομποστοποίηση και την βελτίωση του ΧΥΤΑ, ενώ σε καλό δρόμο είναι και η ανακύκλωση.    

Καθαρισμός γινόταν στον χώρο πέριξ του ΚΥΤ Σάμου, ενώ έχει ζητηθεί από τον Δήμο να απομακρυνθούν οι σκηνές στο δρόμο προς Προφήτη Ηλία για να γίνουν εργασίες ύδρευσης.

Για την απομάκρυνση των σκηνών, «Εμείς ζητήσαμε από τον κ. Μηταράκη, ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε ροές στο νησί μας και ανά διαστήματα φεύγουν κάποια νούμερα μεταναστών, ζητάμε ότι όποια σκηνή αδειάζει να γκρεμίζεται κατευθείαν. Την δικαιοδοσία την έχει ο διοικητής του ΚΥΤ, η διοίκηση έχει την δικαιοδοσία στο να τραβάει κόσμο από εξωτερικά και να τους πηγαίνει όσο γίνεται πιο μέσα, έτσι ώστε να αρχίσουμε να κατεβάζουμε σκηνές. Ο νέος διοικητής έχει κάνει και αυτός αίτημα για την απομάκρυνση κάποιων σκηνών».

Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις δεν έχουν υλοποιηθεί και η κυβέρνηση είναι η μόνη αρμόδια να δώσει το χρονικό όριο για όλα.

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βρούμε λύση για το νησί και προς τα εκεί είναι οι ενέργειές μας». Λόγω του γεγονότος ότι η νέα δομή θα είναι κλειστή, ζητήθηκαν τα παραπάνω στρέμματα από την κυβέρνηση πέριξ του νέου κέντρου στη θέση ΖΕΡΒΟΥ, καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος χώρος που χρειάζεται βάση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών για κοινόχρηστους χώρους σε κλειστό ΚΥΤ.

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επίσκεψη Νότη Μηταράκη στη Σάμο: Οδεύουμε προς νέο αδιέξοδο στο μεταναστευτικό; (video)

Ν. Μηταράκης: «Η χώρα μας δεν ανέχεται την παράνομη μετανάστευση. Στόχος η μηδενική παραμονή μεταναστών σε Έβρο και νησιά»

Την προστασία των συνόρων της χώρας μας με σύννομο τρόπο με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών και όλης της

Περισσότερα »
Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ζάχαρης, επικεφαλής του συνδυασμού « Η Σάμος αλλάΖΕΙ». Μεγάλη κουβέντα γίνεται

Περισσότερα »