Μανώλης Κάρλας: Οι συνθήκες στο ΚΥΤ είναι πολύ άσχημες και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς κάποιου ιού καθώς υπάρχει μετακίνηση του πληθυσμού μέσα στη πόλη

Μανώλης Κάρλας: Οι συνθήκες στο ΚΥΤ είναι πολύ άσχημες και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς κάποιου ιού καθώς υπάρχει μετακίνηση του πληθυσμού μέσα στη πόλη

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο ιατρός κ. Μανώλης Κάρλας.

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα θέμα που απασχολεί κάθε μέρα πλέον όλο τον κόσμο και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον πληθυσμό.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα καθώς πρόκειται για ένα νέου τύπου ιό, του οποίου τα γνωρίσματα δεν τα ξέρουμε και του οποίου αυτή την ώρα προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τη φονικότητα και γενικότερα την συμπεριφορά του. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανδημία για την οποία δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα θεραπευτικά σχήματα.

Γίνεται από την επιστημονική κοινότητα προσπάθεια με δοκιμαστικά θεραπευτικά σχήματα να ανιχνεύσουμε την αποτελεσματικότητα της ιατρικής κοινότητας πάνω σε αυτή την πανδημία. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που κατά κόρον μας λένε, η ατομική ευθύνη».

Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις από άλλους ανθρώπους και να μείνουμε σπίτι για να μην υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και γονατίσει το υγειονομικό σύστημα. «Είναι ώρα να πούμε ότι επιβάλλεται η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ στον τόπο μας», τόσο σε προσωπικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Ό,τι γίνεται τώρα είναι επένδυση και κληρονομιά για το μέλλον, ενώ βασικό κάποια επαγγέλματα να μπουν πλέον στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ειδικά τους αστυνομικούς.

Στο περιφερειακό συμβούλιο είχαν παρθεί αποφάσεις απεγκλώβισης του μεταναστευτικού πληθυσμού, πράγμα όμως που δεν πραγματοποιήθηκε και παράλληλα δημιουργούνται μεγαλύτερες δομές στα νησιά και επίταξη χώρων.

Οι συνθήκες στο ΚΥΤ είναι πολύ άσχημες και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς κάποιου ιού καθώς υπάρχει μετακίνηση του πληθυσμού μέσα στη πόλη. Οπότε ο απεγκλωβισμός είναι απαραίτητος παράγοντας για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό η μετακίνηση τους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Ευχαριστήριο του Νοσοκομείου Σάμου προς τον Όμιλο DORYSSA και την Οργάνωση «JUST ACTION»

Ο Όμιλος DORYSSA ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για τη διάθεση επιτοίχιων  τηλεοράσεων, για τη τοποθέτησή τους στην ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική και στις Κλινικές του Χειρουργικού

Περισσότερα »