Κίνηση «Σάμος SOS»: Αμετανόητος ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας

Η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS καταγγέλλει στους πολίτες της Σάμου τις νέες απειλές που εκσφενδόνισε εναντίον του νησιού μας ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ Μουζάλας  στην πρόσφατη <<Πρωτοχρονιάτικη τηλεοπτική του συνέντευξη>>. Αμετανόητος ο Υπουργός επιμένει να προκαλεί την Σαμιακή κοινωνία λέγοντας και πάλι ότι θα δημιουργήσει φυλακή 200 παραβατικών λαθρομεταναστών και άλλες δομές Hot Spot στη Σάμο, και σε άλλα νησιά της παραμεθορίου μέχρι τον Μάρτιο.

Διαμηνύουμε στον κ. Μουζάλα να μην το αποτολμήσει. Να παύσει πάραυτα να μετατρέπει το τουριστικό μας νησί σε φυλακή, σε τόπο εγκλωβισμού και μόνιμης παραμονής λαθρομεταναστών, και μάλιστα την κρίσιμη εποχή των κρατήσεων από τους tour operators και της προσπάθειας να ανακάμψει ,και να ασχοληθεί επί τέλους σοβαρά με την νόμιμη διαδικασία των μετεγκαταστάσεων και των απελάσεων που ρητά προβλέπει η συμφωνία που συνεχώς επικαλείται, αλλά πάντα επιμελώς και σκόπιμα αποκρύβει  την  σημαντική αυτή πρόβλεψη. Ενωμένος ο Σαμιακός Λαός δεν δέχεται άλλο τα ανοσιουργήματά του.

Στο μεταξύ η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS συνέχισε τις επαφές και τις συσκέψεις με τους φορείς και τις Αρχές της Σάμου προκειμένου να ενδυναμώσει την ενωτική επαγρύπνησή μας απέναντι στην μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS χαιρετίζει την άρτια επιστημονική εργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, ο οποίος με νομική τεκμηρίωση δικαιώνει τις θέσεις που έχουμε ήδη εκφράσει ότι η μεταφορά των προσφύγων και  μεταναστών στην ενδοχώρα και οι διαδικασίες καταγραφής  σε οργανωμένα κέντρα εκεί δεν θίγει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Το πόρισμα των δικηγόρων της Χίου καταρρίπτει το επιχείρημα του κ. Μουζάλα ότι η μετακίνηση των μεταναστών από τα νησιά θα <<ρίξει την συμφωνία>>. Ο κ Μουζάλας κατά κόρο χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα, προκειμένου να αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα   .Την μόνιμη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο νησί μας. Παλεύουμε να μην συμβεί ποτέ.

Η Επιτροπή Αγώνα  ΣΑΜΟΣ SOS

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σάμου: Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και των υπολοίπων δημοσίων μονάδων Υγείας με προσωπικό

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων με COVID-19 και ο μεγάλος αριθμός των υγειονομικών που έχουν νοσήσει πανελλαδικά (ξεπερνούν τους 570 από την έναρξη της επιδημίας)

Περισσότερα »
Η ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ της Σάμου

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: Να λειτουργήσει κανονικά το πανεπιστήμιο με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό!

Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο ανακοίνωσαν ότι τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου θα γίνουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των

Περισσότερα »
Ξεκινά η λειτουργία του Μαιευτικού/Γυναικολογικού ιατρείου στο περιφερειακό ιατρείο του Όρμου Μαραθοκάμπου

Ξεκινά η λειτουργία του Μαιευτικού/Γυναικολογικού ιατρείου στο περιφερειακό ιατρείο του Όρμου Μαραθοκάμπου

Η διοικούσα επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου στο πλαίσιο αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ανακοινώνει ότι από τις 2 Οκτωβρίου 2020 ξεκινάει η λειτουργία του

Περισσότερα »