Καθημερινά τα φαινόμενα κλοπών από οικίες στην πόλη της Σάμου

Καθημερινά τα φαινόμενα κλοπών από οικίες στην πόλη της Σάμου

Τις τελευταίες ημέρες όλο και πληθαίνουν τα γεγονότα κλοπής οικιακού εξοπλισμού, από οικίες σε διάφορα σημεία της πόλεως Σάμου. Ειδικά υπάρχει μια προτίμηση σε οικίες που είτε είναι μη κατοικήσιμες για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε για μερικές μέρες λόγω απουσίας των ιδιοκτητών εκτός νήσου για διάφορες δουλειές.

00Klopi01

Οι πληροφορίες, αλλά και η ενημέρωση από αναγνώστες στο δικό μας ΜΜΕ, τείνουν να γίνει καθημερινό γεγονός. Άλλοι τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία, άλλοι λένε ότι «και τι θα γίνει αν τους συλλάβουν», άλλοι δεν θέλουν να μπλέξουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

00Klopi03

Ακόμα ένα περιστατικό (καταγεγραμμένο στην Αστυνομία) συνέβη την Πέμπτη το βράδυ (10/10) στην περιοχή «Χαρουπιές» στο Βαθύ της Σάμου, όπου άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν ρούχα, σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, πιάτα, κατσαρόλες και διάφορα άλλα είδη όπως τρόφιμα..

Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει ο ιδιοκτήτης της οικίας, «όταν γυρίσαμε από την Αθήνα, βρήκαμε μόνο σκελετούς κρεβατιών και άδειες ντουλάπες και ράφια».

Όλα αυτά φαίνονται στις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε στο άρθρο.

00Klopi04

Το θέμα της αστυνόμευσης, είναι ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία. Η αστυνομική εποπτεία επικεντρώνεται μόνο σε ορισμένα σημεία (εκεί όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος) και αυτόματα κάποια σημεία μένουν αφύλαχτα, ειδικά στην περιοχή του Άνω Βαθέος και διάφορα άλλα σημεία απομακρυσμένα από το κέντρο της πόλης.

00Klopi06

Η αστυνομική δύναμη πλέον δεν επαρκεί, όπως έχουν επισημάνει εδώ και πολύ καιρό το ίδιο το Σωματείο των Αστυνομικών (μείον 52 άτομα), οπότε με δεδομένο ότι μέσα σε μία πόλη, υπάρχει άλλη μία πόλη, υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Φυσικά και δεν είναι υπεύθυνοι, οι υπηρετούντες Αστυνομικοί στη Σάμο, αλλά όπως πρόσφατα πληροφορηθήκαμε το συμβούλιο μεταθέσεων της Αστυνομίας, δεν ενέκρινε καμία μετάθεση αστυνομικού στη Σάμο.

00Klopi07

Οι παλιές εποχές που από «συνήθεια» είχαμε τα κλειδιά επάνω στις πόρτες των σπιτιών μας, έχουν ανεπιστρεπτί παρέλθει, ζούμε μια νέα τάξη πραγμάτων που συμπεριλαμβάνει το χαμηλό αίσθημα ασφάλειας, οπότε οφείλουμε όλοι να είμαστε παραπάνω προσεκτικοί.

«Προσέχουμε για να έχουμε»…

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »