Γνωρίστε τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ανατολικής Σάμου Αριστείδη (Άρη) Ηλιάδη

Συνέντευξη παραχώρησε στο Samostoday.gr, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αριστείδης (Άρης) Ηλιάδης, με το συνδυασμό του Νίκου Κατρακάζου (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ). Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ερωτο – απαντήσεις:

Samostoday: Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έκαναν να είστε υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ: Πιστεύω ότι νέοι με όραμα, σύγχρονες ιδέες με παραστάσεις από όλο τον κόσμο, ενεργητικότητα, θάρρος και ανιδιοτέλεια μπορούν να βοηθήσουν πλαισιώνοντας τους μεγαλύτερους και εμπειρότερους, ώστε ν’ αναδείξουν τις δυνατότητες που έχει το νησί μας. Διεκδικώ την ψήφο των συνδημοτών μου για να ενισχύσουμε τις προοπτικές του Δήμου της Ανατολικής Σάμου και να διασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Samostoday: Έχετε ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία;

00Iliadis01

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ: Το 2014 αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Νίκο Κατρακάζο καθώς πίστευα ότι ένας άνθρωπος του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας θα βοηθούσε τον τόπο που επέλεξα να ζω. Πράγματι μετά από 5 χρόνια πιστεύω ότι έπραξα σωστά και έτσι αποφάσισα να συμπορευτώ και στη νέα του προσπάθεια να αναλάβει τα ηνία του δήμου μας.

Samostoday: Πώς εκτιμάτε το Δήμο Σάμου, οικονομικά και διοικητικά με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ: Ο Δήμος Σάμου είναι σε δεινή οικονομική θέση χρειάζεται άμεση διεκδίκηση πόρων από το υπουργείο Οικονομικών. Σημαντικότερο όμως είναι το νοικοκύρεμα του Δήμου και η οργάνωση των υπηρεσιών και δομών του σε νέα βάση που θα διασφαλίζει την αποδοτικότητα στην παροχή υπηρεσιών αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Samostoday: Ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που, κατά την γνώμη σας, αντιμετωπίζει ο δήμος σας;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ: Βασική επιδίωξη, για την οποία δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποτελεί η ουσιαστική βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης των πολιτών, της ποιότητας, της αποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των παρεχόμενων υπηρεσιών. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΧΥΤΑ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΗΜΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ-ΠΑΡΚΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Samostoday: Γιατί κάποιος να ψηφίσει το συνδυασμό σας;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ: Γιατί στο συνδυασμό στον οποίο ανήκω (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ), χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια λόγων και έργων, εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό η νέα γενιά και νέες ιδέες, εκπροσωπείται όλο το φάσμα κοινωνικών τάξεων και πολιτικών θέσεων, πράγμα το οποίο λείπει όλα αυτά τα χρόνια από το νησί μας.

00Iliadis02

Samostoday: Τι πιστεύετε ότι πρέπει ν’ αλλάξει ή να βελτιωθεί ώστε τα οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων να πάψουν να είναι πολύωρα και τελικά κουραστικά και για το ίδιο το Δ.Σ. αλλά και για όσους τα παρακολουθούν;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητούνται σοβαρά θέματα που αφορούν το μέλλον του Δήμου. Να υπάρχει αυστηρή τήρηση του χρόνου από τους δημοτικούς συμβούλους. Είναι απαραίτητο στις συνεδριάσεις να βρίσκονται οι φορείς την κοινωνίας και πολίτες ανάλογα με τα ζητούμενα θέματα. Εξυπακούεται ότι πρέπει να υπάρχει η εκμετάλλευση στο έπακρο της παροχής της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων έτσι ώστε οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και παράλληλα οι δημοτικοί σύμβουλοι να χρησιμοποιούν εισηγήσεις όχι σε χαρτί αλλά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Samostoday: Ποιο είναι το αύριο που εσείς οραματιζόσαστε για τον τόπο;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΗΛΙΑΔΗΣ: Το αύριο για εμένα είναι ένα αύριο γεμάτο νέους ανθρώπους να αποφασίζουν να χτίσουν τη ζωή τους στη Σάμο. Που θα μένουν στη Σάμο, που θα ξέρουν ότι οι δεξιότητες τους θα αξιοποιηθούν. Θα υπάρχουν ευκαιρίες και η τοπική αυτοδιοίκηση θα στέκεται δίπλα τους στη προσπάθεια τους να αναπτύξουν το νησί μας. Ένα νησί με τουρισμό 12 μηνών. Αντί να θέτει γραφειοκρατικά εμπόδια, θα δίνει ώθηση στους νέους.

Ο Δήμος δεν μπορεί να περιορίζεται στην είσπραξη τελών και την επιδοματική πολιτική του ετήσιου βοηθήματος σε συλλόγους. Πρέπει να κάνει περισσότερα, πρέπει τα χρήματα να δίνονται με αναπτυξιακή προοπτική. Οι επιχειρήσεις που θα φέρουν τουρισμό θα φέρουν και έσοδα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν για παράδειγμα αιγαιοπελαγίτικους αγώνες εκτός του ότι θα βοηθήσουν τα παιδιά του τόπου να ασχοληθούν με ασφάλεια με τον αθλητισμό, θα φέρουν και έσοδα στο δήμο από τη διοργάνωση.

Θα φέρει έσοδα στους ξενοδόχους εστιάτορες κλπ., οι οποίοι με τη σειρά τους θα πληρώσουν τα τέλη τους στο Δήμο. Μόνο με μακροπρόθεσμη πολιτική θα πάει μπροστά το νησί. Όταν κάθε δημοτική αρχή πρόχειρα εξυπηρετεί κάποιες ανάγκες ή κάποιες πιέσεις αναπόφευκτα δεν υπάρχει σχέδιο και καταλήγεις με γήπεδα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, είτε γιατί γίνεται πρόχειρη δουλειά για ένα γεγονός και μετά αφήνονται στην τύχη τους (βλ. κλειστό γυμναστήριο Βαθέος), είτε γιατί δίνονται λίγα χρήματα για να καλυφτεί μια ανάγκη χωρίς όμως όραμα για το αύριο (βλ. γήπεδο Βαθέος και Πυθαγορείου εν αντιθέσει με Φούρνους, Άγιο Κήρυκο)

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι έφτασε η ώρα ο κάθε ένας από εμάς να αποφασίσει τι θέλει από τον τόπο και όχι τι δεν θέλει…

00Iliadis04

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Αριστείδης (Άρης) Ηλιάδης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Οδός Μυκάλης 1 – Σάμος ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6985611998, 2273024183 E-MAIL: physiosamos@gmail.com

Ο Αριστείδης (Άρης) Ηλιάδης γεννήθηκε στη Σάμο την 09 Δεκεμβρίου 1987. Είναι γιός της Άδας Λαγού και Δημήτρη Ηλιάδη. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σάμου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις Λυκειακές του σπουδές στο Διεθνές Σχολείο Νάπολης στην Ιταλία, από όπου αποφοίτησε το 2004. Τον Οκτώβριο του 2004 εισήλθε στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε τον Μάιο 2009.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών (2005-2007) εργάστηκε ως βοηθός φυσικοθεραπευτή στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και στη συνέχεια της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ (2007-2008). Το Ιανουάριο του 2010 μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων και οδηγούμενος από την αγάπη του για τη Σάμο, αποφάσισε τη δημιουργία και λειτουργία Πρότυπου Κέντρου Φυσικοθεραπείας στην πόλη της Σάμου, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Από την αποφοίτησή του από το ΤΕΙ μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Από το 2009 είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος και από το 2016 μέχρι και το 2018 αποτέλεσε εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητά του στον τομέα της Υγείας δραστηριοποιείται:

1.Στους τομείς του Αθλητισμού σαν ποδοσφαιριστής του ΑΨΕΣ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ.

2.Και της κοινωνικής προσφοράς σαν ενεργό μέλος του συλλόγου ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΣΑΜΟΥ, με έντονη δραστηριότητα στην περισυλλογή και διάσωση. Επίσης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παραπάνω συλλόγου συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις του μεταξύ των οποίων καθαρισμοί ακτών και βυθοί θαλασσών. Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες από το 2009 ασχολείται ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση στην παραλία ΤΣΑΜΑΔΟΥ με την επωνυμία ΝΑΥΑΓΟΣ, αναδεικνύοντας τουριστικά τη Σάμο γενικότερα και τη βόρεια περιοχή της (ΚΟΚΚΑΡΙ , ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ΑΜΠΕΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΙΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΑΤΕΣ).

Το 2015, στην ηλικία των 26 ετών και στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην ανάδειξη της μοναδικότητας της νήσου Σάμου ζήτησε την ψήφο του σαμιακού λαού ως Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της σημερινής περιφερειάρχη Κ. Χρ. Καλογήρου. Συνεπής στην προσπάθειά του αυτή, σήμερα, αποφάσισε να βοηθήσει στην προσπάθεια του νυν Αντιπεριφερειάρχη και αυριανού Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Νίκου Κατρακάζο συμμετέχοντας στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ».

Ο Άρης Ηλιάδης μιλάει αγγλικά και σε επίπεδο εργασίας ιταλικά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα