Γιώργος Χριστιανός: Η κατάσταση για το Λιμενικό έχει αλλάξει από το 2015, δεν υπάρχουν τα γνωστά εγκληματικά δίκτυα διακίνησης, αλλά οι Τουρκικές αρχές που έχουν αναλάβει τον ρόλο αυτό

Γιώργος Χριστιανός: Η κατάσταση για το Λιμενικό έχει αλλάξει από το 2015, δεν υπάρχουν τα γνωστά εγκληματικά δίκτυα διακίνησης, αλλά οι Τουρκικές αρχές που έχουν αναλάβει τον ρόλο αυτό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπλοίαρχος του Λ.Σ , κ. Γιώργος Χριστιανός.

Ο Αντιπλοίαρχος είναι ο σύνδεσμος της Σάμου με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Ο ίδιος υπηρέτησε στη Σάμο για πέντε χρόνια, οπότε, όταν του δίνεται η ευκαιρία παραβρίσκεται στο νησί. Το θέμα του μεταναστευτικού είναι σε άλλη διάσταση συγκριτικά με το διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν ο ίδιος εδώ.

«Αυτό τα οποίο βιώσαμε το 2015, αυτήν την απότομη αύξηση των μεταναστευτικών ροών όπου έπληξε το Β.Α Αιγαίο, 1.000.000 μετανάστες, εκατοντάδες χιλιάδες περιστατικά, 10-20 κάθε μέρα σε κάθε νησί, όπως και εδώ στη Σάμο, ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν αιφνιδίασε μόνο τους Έλληνες αλλά και όλη την Ευρώπη τότε. Τα σίγουρο ήταν ότι και η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη για να αντιμετωπίσει αυτή την μεγάλη έξαρση.

Έχουμε φτάσει στα 2020, σίγουρα έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου μπροστά και ο μηχανισμός ο Ευρωπαϊκός αλλά κυρίως θα εστιάσω στο Λ.Σ που υπηρετώ. Είμαστε σίγουρα πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις, τέτοιες ειδικές συνθήκες, οι οποίες έρχονται δυστυχώς τις τελευταίες 5 ημέρες να ενισχυθούν δυστυχώς, με αυτά τα οποία έρχονται από την απέναντι πλευρά , από την τουρκική πλευρά με την εξαγγελία από τον πρόεδρο ότι ανοίγει τα σύνορα και λέγοντας ψέματα ότι μπορείτε να περάσετε στην Ευρώπη χωρίς κανένα πρόβλημα».

00Xristianos01

Η κατάσταση έχει αλλάξει από το 2015, καθώς τώρα είναι διαφορετικά διότι δεν υπάρχουν τα γνωστά εγκληματικά δίκτυα διακίνησης αλλά οι Τουρκικές αρχές που έχουν αναλάβει τον ρόλο αυτό.

Με ανώτατη κυβερνητική εντολή, δόθηκαν σαφέστατες οδηγίες και εντολές σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας, να βγουν μπροστά, επιθετικά, να επιτηρήσουν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα όπως και τα χερσαία και επ’ ουδενί να μην επιτρέψουν να περάσουν και να μεταφέρουν μετανάστες.

Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από το προσωπικό σε σύμπραξη με το διακλαδικό που λειτουργεί και επιχειρεί με την δυνατότητα επέμβασης όλο το 24ωρο. Η NAVTEX που βγήκε θα συνδράμει στην μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά και συνδυάζονται με βολές και εκπαίδευση στο Στρατό Ξηράς. Όλες οι επιχειρήσεις του Λιμενικού γίνονται με κάθε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και αποτροπή μεγάλης εισροής μεταναστών-προσφύγων.

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με περίπατο από το λιμάνι Καρλοβάσου έως την Αγία Τριάδα Παλαιού Καρλοβάσου ξεκίνησε η 4η ημέρα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου και προώθηση χρήσης

Περισσότερα »