Γιώργος Ελευθερόγλου: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι και αυτή η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη»

Γιώργος Ελευθερόγλου: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι και αυτή η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών, κ. Γιώργος Ελευθερόγλου.

Σε αναμονή βρίσκονται, για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλαν στο ΣτΕ, οι κάτοικοι των Μυτιληνιών για το θέμα του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού. Αν και εντός 5 ημερών από την κατάθεση τους αναμενόταν απόφαση, ζητήθηκε παράταση από τα αρμόδια υπουργεία.

«Η συντονιστική επιτροπή κατοίκων Μυτιληνιών Σάμου, ως γνωστόν έχουν καταθέσει στις 20 Σεπ 2019 αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στις 26 Σεπ 2019, ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης των Υπουργείων Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την δημιουργία ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» Σάμου. Εντός 5 ημερών θα έπρεπε να έχει εκδοθεί κάποια απόφαση με τα ασφαλιστικά μέτρα. Αλλιώς τι νόημα έχουν τα ασφαλιστικά μέτρα, χάνουν και το νόημα τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε κάποια παράταση γιατί δεν ήταν έτοιμα τα Υπουργεία. Το ένα Υπουργείο κατέθεσε φάκελο, τα άλλα δύο Υπουργεία δεν κατέθεσαν και η Ελληνική δικαιοσύνη αναμένει».  

Ο κ. Ελευθερόγλου θεωρεί πως θα έπρεπε με προσωρινή εντολή να σταματήσουν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΚΥΤ. «Αν ήταν κάποιος πολίτης θα περίμενε η δικαιοσύνη ή θα εκδικαζόταν η υπόθεση ερήμην; Εκτός και αν υπάρχει παρέμβαση άνωθεν, που δεν θέλω να πιστεύω ότι και αυτή η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Ελληνική δικαιοσύνη. Τι είδους Υπουργοί είναι αυτοί οι οποίοι ενώ νομοθετούν οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν τους νόμους και απαιτούν από εμένα τον απλό πολίτη να τους εφαρμόζω».

Δεν θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, τόνισε ο κ. Ελευθερόγλου, αλλά θέλουν να λυθούν τα θέματα του νησιού, καθώς όλο αυτό δεν αφορά μόνο τους Μυτιληνιούς αλλά ολόκληρο το νησί.

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »