Γιάννης Μουζάλας προς τους τρείς Δημάρχους νησιών ΒΑ Αιγαίου: «Με την πολιτική και τη συμπεριφορά σας καίτε τα νησιά σας». Αποχώρησε από τη συνάντηση ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και αναφέρθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι Δήμοι Λέσβου – Χίου και Σάμου, έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, όπου ο Δήμαρχος Σάμου αποχώρησε ενοχλημένος, όταν ο Υπουργός απευθυνόμενος στους τρείς Δημάρχους είπε «Με την πολιτική και τη συμπεριφορά σας καίτε τα νησιά σας». Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος:

«Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πήγε πολύ καλά. Είχε αρκετό κόσμο, οι ομιλίες των δημάρχων ήταν συγκροτημένες και σοβαρές, ζητήθηκε και υποστηρίχτηκε η συγκέντρωση από την ΚΕΔΕ και ήταν παρών ο πρόεδρος αυτής ο κ. Γιώργος Πατούλης.

00Diamartyriametanasteftiko03

Στις 14:15 μεταβήκαμε στο Μαξίμου, όπου μας δέχθηκε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός κ. Φλαμπουράρης σε μια συνάντηση που κράτησε 50 λεπτά. Μας δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα νησιά μας. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα προχωρήσει σε αποσυμφόρηση μέσα στο επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο που επιτρέπεται, δηλαδή ευάλωτες ομάδες, άρση γεωγραφικού αποκλεισμού, ασυνόδευτα παιδιά. Επίσης θ’ αναφέρει στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού (συμφωνία δήλωσης), ώστε να μεταφερθεί ή να απομακρυνθεί ένας ικανός αριθμός και την ενίσχυση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των τριών νησιών».

«Μετά τη συζήτηση που είχαμε για το μεταναστευτικό – προσφυγικό μου δόθηκε η δυνατότητα ν’ αναφερθώ και στο θέμα του ΦΠΑ, το οποίο δεν συνέδεσα με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (μεταναστευτικό – προσφυγικό), παρουσιάζοντας τις χαμηλές τιμές που ισχύουν στην υπόλοιπη νησιωτική Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή αυτά που αναφέρθηκαν και θα αποστείλουμε σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την Κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια, σε ενέργειες που θα γίνουν μετά την επίσκεψη Ερντογάν και πιθανολογώ ότι μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα γνωρίζουμε επακριβώς τι πρόκειται να γίνει. Πάντως δεν εξασφαλίσαμε σε καμία περίπτωση αισιοδοξία».

00Diamartyriametanasteftiko01

«Συναντηθήκαμε αμέσως μετά με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου προέκυψαν πάλι τα ίδια. Ρηχά επιχειρήματα, αναφέρθηκε ότι έφυγαν 4.000 άνθρωποι από τα νησιά, αλλά από την πλευρά μας παρουσιάσαμε ποια είναι η σημερινή πραγματική κατάσταση. Σε κάποια στιγμή παίρνοντας τον λόγο ο Υπουργός είπε ότι «με την πολιτική και τη συμπεριφορά που ακολουθείτε, καίτε τα νησιά σας». Αυτή η απάντηση με ανάγκασε ν’ αποχωρήσω από τη συνάντηση, διότι δεν είναι δυνατόν μια συνάντηση θεσμικού περιεχομένου, μετά τον Πρωθυπουργό να έχει αυτό το περιεχόμενο. Θεώρησα εμπαιγμό τη στάση του Υπουργού και δεν ήμουν διατεθειμένος ν’ ακούσω πάλι αυτά που έχει ξαναπεί στο παρελθόν. Μένω στο ότι θα προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών μετά την εντολή του πρωθυπουργού, αποχώρησα στο μέσον της συνάντησης και η ενημέρωση που είχα από τους Δημάρχους Λέσβου και Χίου είναι ότι μέχρι το τέλος της συνάντησης δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο. Επειδή εμείς δεν καίμε τα νησιά μας και προστατεύουμε τον τόπο μας, οι μόνοι που δεν δικαιούνται να ομιλούν είναι η κυβερνητικοί παράγοντες που έχουν φτάσει το θέμα στο σημείο που βρίσκεται».

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα