Ελισαίος Μαυρατζώτης: H ανάπτυξη στη Σάμο πρέπει να έρθει μέσα από προγράμματα και όχι από αντισταθμιστικά και ειδικά κονδύλια που θέλουν να «κλείσουν» στόματα

Ελισαίος Μαυρατζώτης: H ανάπτυξη στη Σάμο πρέπει να έρθει μέσα από προγράμματα και όχι από αντισταθμιστικά και ειδικά κονδύλια που θέλουν να «κλείσουν» στόματα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε τηλεφωνικά, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΜΟ», κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, παρουσία του βουλευτή Σάμου κ. Χρ. Στεφανάδη, η παράταξη του κ. Μαυρατζώτη έκανε τη μεγαλύτερη αντιπολίτευση και ως προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από το οποίο κόμμα προέρχεται και ο ίδιος.

«Πράγματι μας πονάει περισσότερο από όλους γιατί είμαστε χρόνια πρωτεργάτες αυτού το κόμματος που ήρθε στην κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου, με ένα πρόγραμμα το οποίο πιστεύαμε όλοι ότι θα λυθεί το ζήτημα του μεταναστευτικού, ενώ σε άλλους τομείς η κυβέρνηση έχει πολλές θετικές γνώμες και τα πάει εξαιρετικά στα θέματα της οικονομίας, στο θέμα του μεταναστευτικού υπάρχει μία γενική αστοχία, ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο σίγουρα ξεκαθαρίζεται ότι είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολη να λυθεί.

Δεν το είχαν πάρει σοβαρά, επιπόλαιο μπορώ να πω και οι προηγούμενοι που είναι θέμα ιδεοληψίας που έφεραν σε αυτή την κατάσταση τον τόπο, αλλά και η τωρινή κυβέρνηση η οποία έχει αλλάξει πάρα πολλούς υπευθύνους στο μεταναστευτικό. Ένας υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής που είναι άφαντος, δεν υπάρχει πουθενά και οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση».

Ως μέγα λάθος και μέγα ψέμα χαρακτηρίζει την λάσπη που κυκλοφορεί ότι δεν θέλουν να φύγει το κέντρο από το Βαθύ, η παράταξή του θέλει να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ άμεσα, ενώ η άμεση μετεγκατάσταση του ΚΥΤ είναι αδύνατη λόγω του μεγάλου πληθυσμού. Όπως είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να κλειστούν μέσα τόσοι άνθρωποι αν δεν γίνει αποσυμφόρηση, να ληφθούν μέτρα, απεγκλωβισμός ώστε να έρθουν τα νούμερα σε μία φυσιολογική κατάσταση ώστε να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση.

Το θέμα του τουρισμού είναι ένα μείζον θέμα για το νησί, τα μηνύματα δεν είναι θετικά για τη νέα σεζόν. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να θυσιάζει μία πόλη των 7.000 κατοίκων της Σάμου, για να λύνει το πρόβλημα της και να εξισορροπεί την κατάσταση πανελλαδικά. Πριν ένα μήνα ανακοίνωσαν ότι το 1/100 θα επιμεριζόταν όλοι οι δήμοι στην Ελλάδα για τους μετανάστες και θα έλυναν σε «μηδέν χρόνο» το πρόβλημα και το βάρος θα μοιραζόταν σε όλη την επικράτεια, κάτι το οποίο δεν έγινε και δεν πρόκειται να γίνει γιατί όλοι οι Δήμαρχοι και οι Δήμοι αντιδρούν. Άρα το πρόβλημα συσσωρεύεται πολύ στη Σάμο».

Η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Μαυρατζώτης, πρέπει να εφαρμόσει την επαναπροώθηση των μεταναστών πίσω στην Τουρκία και απαγόρευση όλων των Μ.Κ.Ο., για να υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου της όλης κατάστασης.

Σημαντικό, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι η ανάπτυξη στη Σάμο πρέπει να έρθει μέσα από προγράμματα και όχι από αντισταθμιστικά και ειδικά κονδύλια που θέλουν να «κλείσουν» στόματα.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »