Ευχαριστήριο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου για τις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ευχαριστήριο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σάμου για τις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Την προηγούμενη εβδομάδα (12-18.10.2019) πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια φορά μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων. Μια τέτοια δραστηριότητα θεωρείται ένας από τους βασικούς σκοπούς του σωματείου μας, επειδή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος της αποφυγής του πολλαπλασιασμού των αδέσποτων. Πρωτοφανές αυτήν την φορά ήταν μερικά γεγονότα: πρώτη φορά πραγματοποίησε ένας αλλοδαπός εθελοντής τις μαζικές στειρώσεις και πρώτη φορά συνεργαστήκαν οι δύο καινούριοι Δήμοι και διάφορές υπηρεσίες για αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό. Όπως πάντα βρήκαμε και ανταπόκριση από την κοινωνία. Όλους τους συμμετέχοντες θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την αρωγή τους.

-Πρώτον βέβαια τον εκπληκτικό Ολλανδό κτηνίατρο VICTOR LANS. Η εξαιρετική του επαγγελματικότητα σε συνδυασμό με την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τα αδέσποτα μας έκανε φοβερή εντύπωση. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες του, τους τρεις αξιωματικούς κτηνίατρους ΛΕΟΝΙΔΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΗΛΙΑ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΗ και ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ καθώς και το 79 ΑΔΤΕ. Επίσης ευχαριστούμε τον Ιταλό κτηνίατρο GUIDO PIETROLUONGO, που ήταν πάλι όπως και στις προηγούμενες στειρώσεις στο πλευρό μας.

Σε πέντε μέρες στειρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν (με ηλεκτρονική σήμανση) και εμβολιάστηκαν 50 αδέσποτα, τα περισσότερα θηλυκά. Όλα τα σκυλάκια είναι μια χαρά και η ανάρρωση τους πάει θαυμάσια.

Ενθαρρυντικό η επιθυμία όλων των συμμετεχόντων να συνεχιστεί σύντομα αυτή η δράση.

-Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ανατολικής Σάμου τον κ. Δήμαρχο ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΝΤΖΟ, τον κ. Αντιδήμαρχο ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΡΑ, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κ. ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ. Ο Δήμος ανέλαβε τα έξοδα των εισιτηρίων του κ. LANS και των αναλώσιμων φαρμάκων

Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Δυτικής Σάμου, τον κ. Δήμαρχο ΑΛΕΞΗ ΛΥΜΠΕΡΗ, τον κ. Αντιδήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ, την Πρόεδρο του Δ.Σ. κυρία ΑΡΙΑΔΝΗ ΡΙΓΛΗ και την κυρία ΜΑΚΡΗ για την στήριξη τους ώστε να πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στο Καρλόβασι.

-Ευχαριστούμε πολύ τον κτηνίατρο ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΜΗΝΑ, ο οποίος παραχώρησε το κτηνιατρείο του το περασμένο Σαββατοκύριακο (όπως και άλλες φορές). Πρόθυμη όπως πάντα μας βοήθησε επίσης η συνεργάτισσα του, η κυρία ΚΙΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΗ.

-Επίσης ευχαριστούμε πολύ την Αντιπεριφέρεια Σάμου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη και την Κτηνιατρική Υπηρεσία για την παραχώρηση του πρώην αγροτικού κτηνιατρείου στο Καρλόβασι, την κυρία ΘΕΟΦΙΛΗ ΓΕΡΟΝΤΙΔΟΥ και ειδικά τον κ. ΠΕΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥ. Η βοήθεια του ήταν πολύ σημαντική.

00Filozoiko01

– Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, το ξενοδοχείο DORYSSA για την φιλοξενία του κτηνιάτρου (στο ξενοδοχείο ONE στο Ποτοκάκι) καθώς επίσης την επιχείρηση KYKLOS RENT A CAR για την διάθεση αυτοκινήτου για την μετακίνηση του κτηνίατρου.

– Επίσης ευχαριστούμε πολύ την κυρία NETTY DE KULVE, η οποία μας έφερε σε επαφή με τον κ. Lans και έτσι ξεκίνησε αυτή η σπουδαία δράση.

– Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του σωματείου μας για την συμμετοχή τους, των οποίων η προσφορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση και ιδιαίτερα την ΜΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, την ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΚΟΤΟΥ και τον HERO ZIELKER.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κλείσουμε το ευχαριστήριο μας πάλι με μια αναφορά στην θλιβερή πραγματικότητα: όλες οι μεγάλες προσπάθειες τόσο πολλών εθελοντών θα παραμείνουν μάταιες όσο ανεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν στειρώνουν τα θηλυκά σκυλάκια τους και παρατάνε τα ανεπιθύμητα κουταβάκια στο δρόμο. Έτσι δημιουργούνται εκατοντάδες αδέσποτα. Είναι καιρός να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος, πως η εγκατάλειψη κατοικίδιων δεν είναι μια απλή παραβατική συμπεριφορά, αλλά έγκλημα και πρέπει να το καταγγέλλουμε.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα