Δέσποινα Φιλιππιδάκη: Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να γυρίσει σελίδα και να πάει ένα βήμα παρακάτω

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η διευθύντρια των Περιφερειακών Τμημάτων Νοσηλευτικής και μέλος της κεντρικής Διοίκησης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Φιλιππιδάκη Δέσποινα.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Σ.Σ), η τελετή ορκωμοσίας και απονομή πτυχίων, βεβαιώσεων και πιστοποιήσεων, των εθελοντών του Ε.Σ.Σ.

Γίνεται μια προσπάθεια για την επανεκκίνηση του τμήματος του Ε.Ε.Σ. στη Σάμο, εγγραφή νέων μελών και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Η δράση του Ερυθρού Σταυρού στηρίζεται, με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης, στις βασικές αρχές του Ε.Σ., ανεξαρτησία, ουδετερότητα, αλληλεγγύη, γεγονός που από μόνο του και μόνο, ακολουθώντας τις θεμελιώδεις αρχές, κύριο μέλημά του έχει τον ανθρωπισμό. Να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια όπου χρειάζεται, στην ανάγκη. Έτσι δημιουργούνται διάφορες δράσεις τόσο στην τοπική κοινωνία στην καθημερινότητα, όσο και σε έκτακτη ανάγκη.

Ο Ερυθρός Σταυρός καλύπτει και τα δύο, καθώς δεν υπάρχει κάθε μέρα έκτακτη ανάγκη, καθημερινά όμως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να εκπαιδεύονται πάνω στις πρώτες βοήθειες, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποια θέματα υγείας και γίνονται επισκέψεις στο σπίτι, παρέχεται φροντίδα και νοσηλευτικές πράξεις με το κατ’οίκων νοσηλεία.

Για την επίτευξη όλου του ανθρωπιστικού έργου, εκτός από τους εργαζόμενους που υπάρχουν, εκπαιδεύονται και εθελοντές. Υπάρχουν τμήματα Νοσηλευτικής, Κοινωνικής πρόνοιας και οι Σαμαρείτες. Εθελοντές οι οποίοι αποκτούν την κατάλληλη τεχνογνωσία, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να μπορούν να συνδράμουν.

00EES01

Μέχρι της 7 Φεβρουαρίου, όποιος επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής μέλους στον Ε.Ε.Σ. ώστε να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

«Η τοπική κοινωνία μας αγκαλιάζει, μας αγαπάει, θέλει να πάει καλά ο Ερυθρός Σταυρός, θέλει να λυθούν και να προχωρήσουν κάποια θέματα και γενικώς και ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος θυμάται τις αναζητήσεις του Ε.Σ ».

Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να γυρίσει σελίδα και να πάει ένα βήμα παρακάτω, να αποκτήσει νέα μέλη τα οποία θα είναι αρωγοί μαζί με τα ήδη υπάρχοντα μέλη, για ένα καλύτερο αύριο και να μπορέσει ο Ε.Σ. να προσφέρει περισσότερα στην κοινωνία.

Ως οργανισμός συμμετείχε στην τοπική κοινωνία στο μεταναστευτικό θέμα, αλλά αυτό διεκόπη όταν τελείωσε το επιχειρησιακό σχέδιο και τα κονδύλια από τη Διεθνή Ομοσπονδία.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »