Χρ. Στεφανάδης: Στο αποτρόπαιο έγκλημα της Ν. Φιλαδέλφειας, η όποια ευθύνη αφορά στα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ.

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Χριστόδουλος Στεφανάδης για την αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το Νομό μας

Για την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, αλλά και την απόδοση ευθυνών από τις αρμόδιες αρχές, κάνει λόγο ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα πρέπει ν’ αναζητηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Χρ. Στεφανάδης: Στο αποτρόπαιο έγκλημα της Ν. Φιλαδέλφειας, η όποια ευθύνη αφορά στα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ.

Στο αποτρόπαιο έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια εκτός από τις ευθύνες των αστυνομικών, πιστεύετε ότι προκύπτουν και πολιτικές ευθύνες;

Η δολοφονία ενός νέου παιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια σίγουρα είναι μία αποτρόπαια πράξη και ένα έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Όσον αφορά στο αν υπάρχει ή όχι πολιτική ευθύνη, σε μία δημοκρατική κοινωνία που οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί είναι ισχυροί, η έννοια της πολιτικής ευθύνης για πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας είναι αντικειμενική με μία βασική προϋπόθεση: το πολιτικό πρόσωπο που προΐσταται θα πρέπει να γνωρίζει το πρόβλημα, να έχει ενημερωθεί και παρ’ όλα αυτά οι δράσεις της εκτελεστικής εξουσίας να αστοχήσουν.

Σε αυτή την περίπτωση ο πολιτικός προϊστάμενος φέρει την πολιτική ευθύνη. Στην προκειμένη περίπτωση όμως της αποτρόπαιης δολοφονίας έχουμε έναν Υπουργό που ανέλαβε μόλις πριν λίγες εβδομάδες και βέβαια δεν είχε ενημερωθεί για τον επιτελικό σχεδιασμό που αφορούσε στην πρόληψη ή στην καταστολή των επεισοδίων. Προφανώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση η όποια ευθύνη προκύψει αφορά στα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ.

Χρ. Στεφανάδης: Στο αποτρόπαιο έγκλημα της Ν. Φιλαδέλφειας, η όποια ευθύνη αφορά στα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον πληθωρισμό. Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση;

Ο πληθωρισμός αποτελεί ένα διεθνές και ειδικότερα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Τα αίτια θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν αφορούν χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά είναι αποτέλεσμα κυρίως της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία και της πολιτικής αστάθειας, ιδιαίτερα στις χώρες του τρίτου κόσμου. Πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα προκύπτει από τον πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων ενώ ο πληθωρισμός συνολικά με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό που αφορούν τον Ιουλίου του 2023 καταγράφουν σημάδια αποκλιμάκωσης. Ο συνολικός πληθωρισμός όπως δείχνουν τα στοιχεία για τη χώρα μας κυμαίνεται στο 3%.

Το πρόβλημα (όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την ευρωζώνη) αφορά στον πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων που κυμαίνεται σε δυσανάλογα υψηλά επίπεδα. Το γεγονός αυτό πλήττει κυρίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από πλευράς εισοδήματος.

Τις τελευταίες ημέρες προαναγγέλλονται νέες αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων που θα περάσουν και στο ψωμί. Γιατί δεν γίνεται κάτι για να σταματήσει η αισχροκέρδεια;

Οι ενέργειες της κυβέρνησης που αφορούν στην συγκράτηση των τιμών στα τρόφιμα και ιδιαίτερα στα τρόφιμα της βασικής διατροφής όπως είναι το ψωμί, είναι συγκεκριμένα και πολυεπίπεδες: αφενός αφορούν στο δραστικό έλεγχο της κερδοσκοπίας και αφετέρου στην κλιμακούμενη ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών όπως έχει γίνει με επιτυχία και στο πρόσφατο παρελθόν (καλάθι νοικοκυριού, market pass).

Χρ. Στεφανάδης: Στο αποτρόπαιο έγκλημα της Ν. Φιλαδέλφειας, η όποια ευθύνη αφορά στα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ.

Η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη τις σκηνές από την Εγνατία οδό με τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Σας ανησυχούν και σας προβληματίζουν αυτά τα δεδομένα;

Η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος από τη χώρα μας, εν συγκρίσει με το παρελθόν, έχει γίνει με επιτυχία. Τα αντικειμενικά στοιχεία δείχνουν μείωση των μεταναστευτικών ροών συνολικά τόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο και στον Έβρο σε ποσοστό περίπου 90%. Αυτό έχει επιτευχθεί με τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης που αφορά την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων αλλά πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη ζωή. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι στη γειτονική χώρα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες (ίσως και εκατομμύρια) πρόσφυγες που επιζητούν την είσοδο τους στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας.

Από την άλλη πλευρά, με απαράδεκτο τρόπο οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν και περιστασιακά ως μοχλός πίεσης προς τη χώρα μας. Τα περιστατικά που αναφέρετε στον βόρειο οδικό άξονα και ειδικότερα στην Εγνατία οδό πράγματι συμβαίνουν αλλά αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται αποφασιστικά από τις ελληνικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που θα απασχολήσει τη χώρα μας και στο μέλλον, ίσως με διογκούμενη ένταση. Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα είναι στα σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης και θα αποτελεί πρώτη επιλογή εισόδου.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνεχείς παρεμβάσεις της έχει καλέσει την ευρωπαϊκή ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της σε μία συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Παράλληλα, απαιτείται ομοψυχία και εθνική αντιμετώπιση του προβλήματος χωρίς κομματικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.

Εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS (Σοφία Λιάκου)

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ