Χριστόδουλος Στεφανάδης για μεταναστευτικό: «Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί καταστάσεις από το παρελθόν»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Χριστόδουλος Στεφανάδης για μεταναστευτικό: «Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί καταστάσεις από το παρελθόν»

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το μεταναστευτικό ζήτημα, την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη για το πολύ σοβαρό, όπως εξελίσσεται, πρόβλημα των πολύ αυξημένων μεταναστευτικών ροών στη Σάμο.

Ήδη ο αριθμός των φιλοξενουμένων στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Νομού Σάμου στην περιοχή Ζερβού έχει ξεπεράσει τις 2.000 άτομα με τάσεις μεγαλύτερης αύξησης και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική ενημέρωση για τη δυνατότητα φιλοξενίας μεταναστών της ΚΕΔΝ Σάμου είναι για 3.500 άτομα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφανάδης ανέφερε τα εξής: «Επεσήμανα στον κ. υπουργό, ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί καταστάσεις από το παρελθόν… Ο κ. υπουργός, ανεξάρτητα από τις αιτίες που έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα, (Τουρκική πολιτική, διεθνής κατάσταση) κατανοεί, γνωρίζει και παρακολουθεί ενεργά το πρόβλημα και δεσμεύτηκε:

-Στην ταχύτατη αποσυμφόρηση του ΚΥΤ, με μεταφορά των παράνομων μεταναστών σε δομές της υπόλοιπης χώρας.

– Στην ταχύτατη καταγραφή τους.

– Ότι ο αριθμός των φιλοξενουμένων, σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβεί την χωρητικότητα της δομής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε:

-Στη γενναία οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο, προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου (περίπου 15.000.000 Ευρώ από το 2019).

– Στη χρηματοδότηση εκκαθάρισης του παλαιού ΚΥΤ και στη χρηματοδότηση για τη δημιουργία στον χώρο αυτό, πνευματικού κέντρου.

– Στην προσπάθεια του Υπουργείου (πιθανότατα σύντομα θα υλοποιηθεί), για την απλοποίηση της τελωνειακής γραφειοκρατικής διαδικασίας των επισκέψεων τουριστών από την Τουρκία. Αυτό θα ευνοήσει τον τουρισμό καθ όλη την διάρκεια του έτους.
Ευχαριστώ τον κ. υπουργό για την διεξοδική συνάντηση και για τις ενέργειες που προανέφερα».

Πηγή Σαμιακόν Βήμα

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ