Χαράλαμπος (Μπάμπης) Σακαντάρης: «Το Κοκκάρι πρέπει να πάρει μια ΑΝΑ.Σ.Α.»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Συζήτηση για τα προβλήματα του Κοκκαρίου με πρωτοβουλία των υποψήφιων τοπικών συμβούλων με την «ΑΝΑ.Σ.Α.»

Κάλεσμα-συζήτηση απηύθυναν οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Κοινότητας Κοκκαρίου με τον Δημοτικό Συνδυασμό ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο, με επικεφαλής τον νυν και υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό κατάστημα Κοκκαρίου. Παρουσία δημάρχου, Αντιδημάρχων, προέδρου Κοινότητας και υποψήφιων, συζητήθηκε το μείζον θέμα της ύδρευσης του Κοκκαρίου.

Αναφορικά με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102,4, ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος κ. Σακαντάρης Χαράλαμπος (Μπάμπης).

«Δεν έχει προκύψει τώρα αυτό με το νερό, με την «ΜΑΝΑ», πράγματι δεν υπάρχει νερό. Το Κοκκάρι, είχε συνηθίσει να έχει άπλετο νερό επί χρόνια. Τώρα με τις κλιματολογικές συνθήκες και την άσκοπη χρήση που κάνουμε, δεν υπάρχει αρκετό νερό. Είναι μύθος ότι το Βαθύ παίρνει το νερό μας, δεν ισχύει αυτό το πράμα, το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Μια ειλικρινής τοποθέτηση του συμβουλίου, όσον αφορά τους μετρητές, είναι μια καλή αρχή να φτιαχτεί το δίκτυο και να μπουν κάποια ρολόγια, για να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος να έχει την δική του κατανάλωση και να ξέρει τι πληρώνει, με το ρεύμα και με οτιδήποτε άλλο».

Χαράλαμπος (Μπάμπης) Σακαντάρης: «Το Κοκκάρι πρέπει να πάρει μια ΑΝΑ.Σ.Α.»

Όπως είχε πει ο κ. Μητσός στη συνάντηση στο Κοκκάρι, αλλά και τόνισε και ο κ. Σακαντάρης, βρέθηκαν σε κάποια σημεία πολλαπλοί υδρονομείς, παρόλα αυτά δεν μπήκαν στη διαδικασία διακοπής, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να υδροδοτούνται σπίτια.

Γενικά, όπως πρόσθεσε ο κ. Σακαντάρης, το Κοκκάρι πρέπει να πάρει μια «ανάσα».

«Χρειάζονται βασικές θέσεις και προτάσεις, για να γίνει αυτό, κάποιοι βασικοί πυλώνες. Η καθαριότητα, η κάθε μέρα, πρέπει να είναι καθαρό το χωριό, η αποχέτευση, που δεν γίνεται να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη χωρίς αποχέτευση».

Ο βιολογικός του Κοκκαρίου είναι ένα θέμα, που χρειάζεται εξέταση, ο πολεοδομικός σχεδιασμός επίσης,  καθώς το Κοκκάρι είναι παραδοσιακός οικισμός και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Ως προς την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο Κοκκαρίου, επιβάλλεται αποκατάσταση και μονοδρόμηση του δρόμου, ενώ για το κατεστραμμένο ναό, χρειάζονται μεγάλες διαδικασίες για την εκπόνηση του έργου.

Ως προς την ενασχόληση του κ. Σακαντάρη με τα κοινά, είπε ότι είναι μια πρόκληση και με την παρότρυνση κάποιων ατόμων, πήρε την απόφαση δραστηριοποίησης, ώστε να αποκτήσει το Κοκκάρι την αίγλη που του αναλογεί.

Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και να κοιτάμε μακροπρόθεσμα, συμπλήρωσε ο κ. Σακαντάρης, γιατί το Κοκκάρι μπορεί να υποστηρίξει πολλά είδη τουρισμού.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ