Τι να κάνετε αν διαγνωστείτε με Covid-19

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Τι να κάνετε αν διαγνωστείτε με Covid-19

Τα συμπτώματα του Covid-19, διαφέρουν από άτομο σε άτομο και κάποια άτομα περνάνε τον ιό πιο δύσκολα από άλλους. Στην ατυχή περίπτωση που βγείτε θετικοί στον Covid-19, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε. Στην συνέχεια, θα βρείτε μερικά από αυτά.

Ενημερώστε όσους είδατε τις τελευταίες μέρες

Είναι πολύ σημαντικό, τα άτομα με τα οποία συναναστραφήκατε τον τελευταίο καιρό, να γνωρίζουν ότι έχετε βγει θετικοί στον Covid-19. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν και οι ίδιοι να κάνουν ένα τεστ Covid-19, ώστε να μάθουν αν είναι και αυτοί θετικοί, και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Κρατήστε αποστάσεις από τους συγκατοίκους σας

Όσο και αν δεν είναι βολικό, όταν έχετε Covid-19, καλό είναι να κρατήσετε αποστάσεις από τα άτομα που μένουν μαζί σας.

Συγκεκριμένα, το ιδανικό είναι να μένετε σε ένα δωμάτιο μόνοι σας και να βγαίνετε μόνο όταν είναι ανάγκη. Επίσης όταν χρειάζεται να βγείτε από το δωμάτιο, μπορείτε να φοράτε μία μάσκα ή και δύο μάσκες για περισσότερη ασφάλεια, ώστε να προστατέψετε τους υπόλοιπους.

Ειδικά αν μένετε με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με ηλικιωμένους ή με μικρά παιδιά, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην τους μεταδώσετε τον ιό.

Κάντε ένα τεστ Covid-19 κάθε τόσο

Αν διαγνωστείτε με Covid-19, καλό είναι να κάνετε ένα αντίστοιχο τεστ μία φορά στις δύο μέρες, για παράδειγμα. Μπορεί μάλιστα να έχετε σταματήσει να έχετε συμπτώματα μετά από κάποια μέρα, αλλά να συνεχίζει να σας δείχνει θετικούς το τεστ του Covid-19. Συνεπώς, δεν μπορείτε να γνωρίζετε πότε έχει περάσει ο ιός, αν δεν κάνετε ένα τεστ.

Αγοράστε τα απαραίτητα πράγματα

Είναι αναγκαίο να έχετε στο σπίτι σας ό,τι μπορεί να χρειαστείτε, όσο έχετε Covid-19. Επειδή ο Covid-19 επηρεάζει άμεσα με το αναπνευστικό σύστημα, δεν γίνεται να λείπει από το σπίτι σας ένας νεφελοποιητής και ένα οξύμετρο.

Αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο «οξύμετρο τιμή», θα βρείτε πολλά οξύμετρα σε διάφορες τιμές, για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Στην συνέχεια, θα χρειαστεί να έχετε ένα τουλάχιστον θερμόμετρο, μάσκες προστασίας, self-tests και ό,τι άλλο σας πει ο γιατρός σας.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η γνώμη του γιατρού σας είναι θεμιτή. Αυτός θα ξέρει τι πρέπει να κάνετε, για να αναρρώσετε και τι πρέπει να έχετε στο σπίτι σας.

Σε καταστάσεις που αφορούν την υγεία σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ακολουθείτε τις συμβουλές ενός γιατρού που εμπιστεύεστε.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ