Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτ. Σάμου: Ενημέρωση για ζητήματα του Δήμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

«Μοναδική» θεατρική παράσταση από μαθητές και μαθήτριες του Πυθαγορείου ΓΕΛ Σάμου

«Μοναδική» θεατρική παράσταση από μαθητές και μαθήτριες του Πυθαγορείου ΓΕΛ Σάμου

Μια πολύ όμορφη θεατρική παράσταση παρακολουθήσαμε την Παρασκευή βράδυ (26/04), στο αμφιθέατρο του Πυθαγορείου Γενικού Λυκείου Σάμου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πυθαγορείου ΓΕΛ

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Αρχική προγραμματική διακήρυξη του Δημοτικού Συνδυασμού «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» για το Δήμο Δυτ. Σάμου

Ενημερώνουμε τους δημότες της Δυτικής Σάμου ότι η προσπάθεια μας για να εγκριθεί η δημιουργία Δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο μας, συναντά συνεχώς εμπόδια με σαφή ευθύνη της παράταξης της πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να συζητηθεί το ζήτημα τον Ιανουάριο. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Θαλασσινού, μας βεβαίωσε ότι  το θέμα θα τεθεί το Φεβρουάριο. Δυστυχώς δε μπήκε ούτε στην ατζέντα του Φεβρουαρίου, παρά στο απολογιστικό συμβούλιο, όπου όμως δε διεξάγονται ψηφοφορίες! Πρόκειται για παράλογη υποβάθμιση του θέματος στην  απολογιστική συνέλευση (με απούσα όλη την  υπόλοιπη αντιπολίτευση και χωρίς δικαίωμα ψηφοφορίας), πρόκειται για ζήτημα που δε συνάδει με απολογιστική συνεδρίαση!

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε εκφράστηκε ευθέως από το Δήμαρχο κ. Παπαθεοφάνους η αντίθεση του. Ανέφερε ότι δε γίνεται να δημιουργηθεί Δημοτική συγκοινωνία, ενώ ζήτησε να γίνει μελέτη για τον αριθμό των επιβατών κ.α. Παράλληλα στο συμβούλιο δεν υπήρχε δυνατότητα ψηφοφορίας. Ο επικεφαλής της «Σύμπραξης» κ. Βασιλάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την κα. Θαλασσινού για μεθοδεύσεις και συνειδητή τοποθέτηση του ζητήματος στην απολογιστική συνεδρίαση και όχι στο κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο, αντίθετα με αυτό στο οποίο είχε δεσμευτεί και αντίθετα με αυτό που  συνάδει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η όλη αντιμετώπιση του θέματος θεωρούμε, όπως ευθέως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, ότι αντιτίθεται ευθέως στο συμφέρον των δημοτών και στην πρόοδο του Δήμου μας.

Η παράταξη μας θεωρεί ότι η δημιουργία Δημοτικής συγκοινωνίας είναι απαραίτητη, είναι στοιχειώδης υπηρεσία προς τους δημότες και η δημιουργία της θα επιφέρει σειρά θετικών συνεπειών. Η εσωτερική συγκοινωνία εντός Καρλοβάσου, η σύνδεση με το λιμάνι και το αεροδρόμιο, η σύνδεση με το Ποτάμι το καλοκαίρι, πιθανώς το καλοκαίρι και σύνδεση του Καρλοβάσου με τις νότιες παραλίες κ.α., όλα αυτά θα επιφέρουν μεγάλη διευκόλυνση στους φοιτητές και σε όλους τους πολίτες του Δήμου, αλλά θα βοηθήσουν και στην τουριστική ανάπτυξη.  Είναι λυπηρή η εικόνα φοιτητών και τουριστών να σέρνουν βαλίτσες πεζοί για χιλιόμετρα, οι γονείς πρωτοετών φοιτητών να περπατούν χιλιόμετρα στη ζέστη για να δουν σπίτια, η απεγνωσμένη προσπάθεια φοιτητών να πάρουν συνεταιρικά ταξί από το αεροδρόμιο.

Η επίγνωση της μηδενικής συγκοινωνιακής σύνδεσης μόνο αρνητικά λειτουργεί για την πιθανή έλευση τουριστών, φοιτητών, αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.α.  στο Καρλόβασι. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση του Δήμου για δημοτική συγκοινωνία, όπως συμβαίνει σε όλους ή σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας. Είναι λυπηρή και ενάντια στο καλό του Δήμου μας η άρνηση της Δημοτικής αρχής να πράξει τα αυτονόητα.

Ενημερώνουμε επίσης ότι έχουμε ζητήσει εδώ και 50 μέρες περίπου με ερώτημα μας (αρ. πρωτ.  589/16-1-2024.) να μας γνωστοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου, ώστε να προτείνουμε τη δημιουργία πάρκου αναψυχής στην πόλη του Καρλοβάσου. Ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει.

Τέλος ενημερώνουμε ότι προσεχώς θα θέσουμε ζητήματα καθημερινότητας που δεν απαιτούν ιδιαίτερα κονδύλια (ποδηλατόδρομος στην παραλιακή οδό του Καρλοβάσου, θερινός κινηματογράφος στο κτίριο Προβατάρη που μας παραχωρεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βελτιώσεις σε προσβάσεις Α.ΜΕ.Α., συγκεκριμένη λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πρωινή προσέλευση στα Λύκεια της πόλης, προτάσεις πεζοδρόμησης κ.α.)

Με τη μικρή μας δύναμη  (ένας Δημοτικός Σύμβουλος), προσπαθούμε να αναδείξουμε και να πιέσουμε για ζητήματα που θεωρούμε ότι είναι προς όφελος των Δημοτών. Όπως έχουμε επανειλημμένως δεσμευτεί θα γνωστοποιούμε πάντα τα δρώμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρούν προτάσεις επωφελείς για το Δήμο.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ