Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σάμου: «Όλες οι υπηρεσίες και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν οριακά και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το όριο ασφάλειας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Τήν Τρίτη τοῦ Πάσχα (ἢ Νέα Τρίτη) 7 Μαΐου ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ἱερούργησε στήν αἲθουσα τοῦ πνευματικοῦ κέντρου τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Κοιμήσεως τῆς

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

3η συνεχόμενη ημέρα διαμαρτυριών για το Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για το νοσοκομείο Σάμου και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο σύλλογος μας επισημαίνει ότι όλα τα χρόνια αντιπαλεύει  και διεκδικεί την πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου.

Όλες οι υπηρεσίες και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν οριακά και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το όριο ασφάλειας. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί με 2 μόνιμους και 1 επικουρικό ιατρό, οι οποίοι καλύπτουν νόμιμα με εφημερίες τις 21 ημέρες του μήνα με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες από ενεργείς εφημερίες οι υπόλοιπες μέρες του μήνα. Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς που χρήσουν ΜΕΘ να διακομίζονται.

Ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις υπηρεσίες και τα τμήματα του νοσοκομείου όπως:

Στο αναισθησιολογικό τμήμα έχουν αναβληθεί όλα τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και γίνονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα τα ραντεβού για το 2023 έχουν καλυφτεί από τις αρχές του έτους όσον αφορά τις μαστογραφίες, τις αξονικές και τους υπερήχους.

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δε έχει καθόλου ιατρούς και καλύπτεται από αγροτικούς ιατρούς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου μας όπως στο Παιδιατρικό, το Παθολογικό, Χειρουργικό, το Ορθοπεδικό καθώς και σημαντικές ιατρικές ειδικότητες δεν υπάρχουν καθόλου.

Στη Νοσηλευτική υπηρεσία υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις με εξουθενωμένο προσωπικό χωρίς να λαμβάνουν τις νόμιμες άδειες και  τα ρεπό. Τα περισσότερα τμήματα λειτουργούν κατά τη νυχτερινή βάρδια με μια νοσηλεύτρια και ένα τραυματιοφορέα για όλο το νοσοκομείο.

Τραγική είναι η κατάσταση  και στις υπόλοιπες βοηθητικές υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως καθαριότητα, σίτιση, πλυντήρια, αποθήκες και τεχνικές υπηρεσίες. Σ΄ όλους αυτούς τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες, λήγουν οι συμβάσεις τους σε λίγες μέρες ενώ οι διοίκηση τους οφείλει δεκάδες μέρες αδειών και ρεπό.

Η κυβέρνηση αρνείται τη μονιμοποίηση όλων αυτών των εργαζομένων και προωθεί την εκχώρηση αυτών των υπηρεσιών σε εργολάβους.  Καθώς  αυξάνεται καθημερινά η εντατικοποίηση της εργασίας και η τρομοκρατία από  πλευράς της διοίκησης .

Ο σύλλογος  μας συμμετέχει στη πανεργατική απεργία στις 21/09/23 ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων  με γρήγορες διαδικασίες.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ