Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Ακόμη ένας νεκρός οικοδόμος. Μέτρα ασφαλείας τώρα στους χώρους δουλειάς

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη τη Μ. Δευτέρα (29/04) στη Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Ακόμη ένας νεκρός οικοδόμος. Μέτρα ασφαλείας τώρα στους χώρους δουλειάς

Ακόμη ένας συνάδελφος νεκρός ενώ πήγε να βγάλει το μεροκάματο. Δεκάδες οι συνάδελφοι οικοδόμοι που καθημερινά σακατεύονται στις οικοδομές, ενώ πολλοί πληρώνουν και με την ίδια τους τη ζωή την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Το υπουργείο εργασίας και η κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα όταν κάνουμε παρεμβάσεις με την Ομοσπονδία Οικοδόμων για τα μέτρα ασφαλείας, όταν θρηνούμε τους νεκρούς συναδέλφους μας. Είναι υπεύθυνοι γιατί διέλυσαν και αφήνουν υποστελεχωμένες τις επιθεωρήσεις εργασίας και όλους τους κρατικούς εκλεκτικούς μηχανισμούς. Έδιωξαν τον μοναδικό εργαζόμενο επιθεωρητή εργασίας που υπήρχε μέχρι πριν μερικά χρόνια στη Σάμο.

Με αντεργατικούς νόμους, όπως το ανέβασμα των ορίων ηλικίας, μας αναγκάζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα να είμαστε στη σκαλωσιά ή να δουλεύουμε ακόμη και μετά τη σύνταξη για να τα βγάλουμε πέρα. Δε μας διανέμουν τα υπέρ αγνώστων ένσημα, δεν επιβάλουν στους μεγαλοεργοδότες τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία μας στους χώρους δουλειάς. Ουσιαστικά αυτοί είναι που μας σπρώχνουν στο θάνατο!

Το Σωματείο μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας που έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Η οργή μας πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο οι χώροι δουλειάς να είναι τα σύγχρονα γκέτο στο βωμό του κέρδους. Δεν ανεχόμαστε να τρέμει το φυλλοκάρδι των οικογενειών μας αν θα γυρίσουμε σπίτι επειδή μας θεωρούν αναλώσιμους και βλέπουν τα μέτρα ασφαλείας σαν κόστος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

Να στηριχτεί η οικογένεια του συναδέλφου.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθούν  οι αιτίες του δυστυχήματος.

Να επαναλειτουργήσουν οι Μεικτές Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας στις Κατασκευές.

Να δημιουργηθεί Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στη Σάμο και να στελεχωθεί αυτό της Χίου.

Να γίνονται ουσιαστικοί και τακτικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα με την οργάνωση και τον αγώνα μας

Σταθμός διεκδίκησης για τα δικαιώματα μας η Απεργία στις 17ης Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ και την 1η Μάη.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ